Fietstocht op dinsdagmorgen 2 mei 2023

29 mrt 2023 Hardinxveld-Giessendam

FIETSTOCHTEN pcob.

Nu de dagen weer wat langer worden en de temperatuur wat aangenamer wordt, zijn er weer plannen gesmeed om D.V. 1x per maand op de dinsdagmorgen te gaan fietsen in de Alblasserwaard. Voor de vaste kern is het bekend hoe de gang van zaken is , maar voor eventuele nieuwkomers volgen hieronder nog wat spelregels.

We fietsen 1x per maand op de eerste dinsdagmorgen van de maand. ( N.B. niet zoals vermeld in de laatste info, dat we bij slecht weer een week later fietsen , dat is niet juist ! ! ). We starten gezamenlijk bij zwembad De Duikelaar aan de Sluisweg omstreeks 9.00 uur v.m. En bij regen gaat de fietstocht niet door.

De bedoeling is, dat we dan 1 uur fietsen en op een locatie koffie drinken met wat lekkers ( alles op eigen kosten ) we rusten dan een klein uurtje om vervolgens via een andere route weer op Hardinxveld- Giessendam aan te koersen.

Helaas door de toenemende drukte op de weg , ook op binnendoorwegen , proberen we in niet al te grote groepen te rijden , dus kan het zijn dat we in 2 groepen fietsen.

Ook de jaarlijks DAG fietstocht is hierdoor komen te vervallen. Als organisatie drukt de verantwoordelijkheid steeds zwaarder en het onderling ontmoeten en het naast elkaar fietsen is helaas nauwelijks mogelijk. De “fietsstoet” wordt soms dusdanig lang, dat dit ergernis opwekt bij overige weggebruikers.

Helmen en hesjes zijn nog niet verplicht, maar wordt wel ten sterkste aangeraden.

Graag tot ziens op D.V. dinsdagmorgen 2 mei .

Overige data zijn : 6 juni – 4 juli – 1 augustus en 5 september.

Organisatie Kees de Bruin ( 06 22849921) en Teus Bakker (06 40123530)

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden