Fietsparkeren in Kampen

16 dec 2020 Kampen

Fietsparkeren, hoe zit dat nou precies?

Veel oudere inwoners brengen nog graag een bezoekje aan de binnenstad en zijn daarbij afhankelijk van hun fiets en/of fietstassen. Maar de gemeente heeft sinds begin april het fietsparkeren in de binnenstad ingevoerd. Wat betekent dit nu eigenlijk voor u?

Waarom fietsparkeren? Omdat het grootste deel van de inwoners van Kampen de binnenstad op de fiets bezoekt staan er vaak fietsen gestald die de toegang tot winkels, gebouwen en woningen blokkeren. Dit levert vervelende en gevaarlijke situaties op. Met het fietsparkeren wil de gemeente ervoor zorgen dat de binnenstad veiliger, toegankelijker en ook mooier is. Want we willen graag een gastvrije en hartelijke binnenstad voor iedereen!

Waar kunt u uw fiets stallen?

U kunt uw fietsen stallen in een van de fietsvakken. U vindt de vakken op loopafstand in en rondom de Oudestraat. Ze zijn met witte vakken aangegeven.

Maar, als u even een enkele boodschap komt doen, kunt u uw fiets ook even kort voor de winkel stallen waar u de boodschappen gaat halen. We vragen u wel om de fiets daarna weer mee te nemen naar eventueel de volgende winkel. Dit zodat er weer ruimte ontstaat voor de volgende klant en de toegang tot de winkels niet wordt geblokkeerd door een te groot aantal gestalde fietsen. Wilt u langer in de stad verblijven, zet uw fiets dan in een fietsvak.

Toch liever een ontheffing? U kunt uw fiets dus even kort voor de winkel parkeren waar u uw boodschap gaat halen. Maar, als u in verband met uw gezondheid afhankelijk van uw fiets bent, kunt u er ook voor kiezen om een ontheffing aan te vragen. Daarmee kunt u uw fiets ook voor een langere periode buiten de vakken en voor de winkels stallen.

Het aanvragen van een ontheffing kan via: www.kampen.nl/fiets (met DigiD) of in het stadhuis bij de balie Inkomen en zorg.   Aan de ontheffing zijn geen kosten verbonden. De ontheffing wordt bij u thuisbezorgd.

Heeft u nog vragen over het fietsparkeren? Neemt u dan contact op met de gemeente via www.fietsparkeren.nl of via telefoonnummer 14038.

Dit bericht kwam mede tot stand door contact van het cluster Ouderen met de gemeente. Cluster Ouderen is een onderdeel van de Adviesraad M O. (zie ook www.clusterouderenmokampen.nl )

 

< terug naar “Handig om te weten”

< terug naar “Menu Afdeling Kampen”

 

»                                           Info van de landelijke PCOB vindt u hieronder                                           «

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden