Erfenissen

18 feb 2021 Lansingerland

 

UNIEK VAN DE PCOB: REGEL ZELF JE ERFENIS.

 

Iedereen denkt er wel eens over na : wat gebeurt er met je spullen als je er straks niet meer bent?

Toch regelen maar weinig mensen iets voor hun erfenis.Daarom komt de PCOB met een nieuwe service voor leden. PCOB-leden kunnen hun eigen erfenis-dossier aanleggen ,waarin aangegeven kan worden welke persoonlijke bezittingen er zijn en welke bestemming die moeten krijgen.De PCOB is de eerste belangenorganisatie in Nederland die een dergelijke handreiking ontwikkelde.

Bij de verdeling van een erfenis vragen nabestaanden zich af : wie krijgt het horloge ,wat moet er met de fotoboeken  gebeuren en wie zorgt er voor de hond ? In veel gevallen leiden deze vragen tot onenigheid. Naar schatting eindigt zo’n 70 % van de erfenissen in ruzie.

Door het aanleggen van een zogenoemd “erfenis-dossier” kan dit prima voorkomen worden.

“Het is nu eenmaal belangrijk dat zaken rond de erfenis goed geregeld zijn”

Het geeft jezelf niet alleen een goed gevoel , maar ook voor de nabestaanden is het geruststellend dat er duidelijkheid is over wie wat erft.

Er komen bij de PCOB veel vragen binnen over het regelen van de erfenis.

Mensen weten niet precies hoe dit te regelen.De PCOB wil met deze extra service een handreiking bieden en zo voorkomen dat er zaken misgaan tijdens het verdelen van de erfenis.Aanvullend heeft de PCOB een speciaal document ontwikkeld ,waarop mensen kunnen aangeven hoe ze hun uitvaart graag geregeld zien en een checklist voor nabestaanden , waarop staat welke zaken er geregeld moeten worden in geval van overlijden.Door het invullen van deze papieren schept men een hoop duidelijkheid.

De PCOB ontwikkelde de handreiking in samenwerking met “zeker-weten”,een organisatie die gespecialiseerd is in erfenissen.

Neem voor meer informatie contact op met het landelijk bureau van de PCOB via 030 – 3 400 600.

 

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden