En alweer een prachtig nieuw nummer van ons ledenmagazine september 2023

19 aug 2023 Leeuwarden

DIT IS AMELAND

GESPREK MET MINISTER HELDER: de zorg gaat op de schop
FLUITEND HONDERD WORDEN
samen wonen IN EEN MINI MAATSCHPPIJ

 

 

 

 

 

Olga Commendeur:
“Het gave aan ouder worden is dat je blijft groeien.”

 

Lees het interview met Olga Commandeur (64) in ons sfeervolle septembernummer. Het zit erop voor deze beweegkoningin. Na 23 jaar als presentator van het tv-programma Nederland in Beweging heeft ze het stokje overgedragen. In het land blijft ze actief met workshops voor met name ouderen. Een gesprek over bewegen én bellyshots.

ZORGEN OM ZORG
“De ouderenzorg zoals we die kennen gaat op de schop. Eerder werden de bejaardehuizen al gesloten. Het idee is dat ouderen langer zelfstandig thuis wonen. Wie hulp nodig heeft, krijgt huishoudelijke hulp of thuiszorg komt langs. Dat was het idee. Maar u en ik weten al lang hoe lastig het is om al die zorg te krijgen. Hoe we dat gaan oplossen?” lees verder het voorwoord van Ingrid Rep, directeur KBO-PCOB in het magazien KBO-PCOB van september 2023.

Wil je meer nieuws?
Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen KBO-PCOB en wat we allemaal voor je doen? Abonneer je dan op onze (gtatis) digitale nieuwsbrief. Ga naar www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven en meld je aan.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden