Eerste regiobijeenkomst krachtig ouder worden in Zwolle

4 jun 2024 Landelijk

De kop is eraf! Ruim 150 senioren kwamen woensdag 29 mei in Zwolle bijeen voor de eerste regionale bijeenkomst van ‘Krachtig ouder worden: praat vandaag over morgen’. De deelnemers gingen met elkaar in gesprek rond de thema’s wonen, zorg, sociaal contact en vitaliteit. “Geweldig, zo’n dag! Want we zullen veel zelf moeten regelen voor de toekomst”, stelt Margriet Stijkel uit Zwolle.

De Seniorencoalitie organiseert regionale bijeenkomsten om met elkaar in gesprek te gaan. Hoe kijkt u aan tegen de toekomst? Wat hebben we in eigen hand en waar hebben we mogelijk de hulp van anderen nodig? We gaan praten over het belang van behoud van eigen regie. Hoe u mogelijkheden kunt benutten. Het belang van vitaliteit én het benutten van het potentieel van senioren voor de samenleving. Bent u er ook bij een volgende bijeenkomst?

Autonomie, verbondenheid en ertoe doen

Veel mensen hebben na hun pensionering nog flink wat jaren voor zich die ze kunnen besteden zoals ze willen. Hoe je ook ouder wordt, het is wel belangrijk dat je nadenkt over je toekomst. Voor zover je die in de hand hebt natuurlijk. Uiteindelijk gaat het er volgens Pieter Hilhorst -een van de sprekers tijdens de bijeenkomst- om dat je je autonomie houdt, verbonden blijft met anderen én ertoe doet. In de kern draait het om die 3 dingen. Of je het nu hebt over wonen, zorg, sociaal contact of vitaliteit. Over deze thema’s gaan de deelnemers met elkaar in gesprek, in groepjes van 6 tot 8 mensen. De dialoog wordt begeleid door gespreksbegeleiders. Mensen vertellen hun verhaal, luisteren naar elkaar en denken mee. Dat leidt tot waardevolle dialogen en gezellige ontmoetingen.

Lees het hele verslag van de bijeenkomst in Zwolle hier

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden