Een toekomstagenda en eHealth voor Flevoland

18 dec 2019 Landelijk

Afgelopen week werd een aantal moties aangenomen ten behoeve van de situatie rondom ziekenhuiszorg in Flevoland. Zo werd de motie van de CU aangenomen voor een toekomstagenda voor de lange termijn in Flevoland. Daarnaast werd ook een motie van de VVD en CU aangenomen om proactief aan de slag te gaan met initiatieven voor e-health in de regio Flevoland. Ook is de motie van de SGP en CU) over afspraken met regiopartners over financiering voor de agenda voor de zorg in Flevoland aangenomen. KBO-PCOB is blij met de aandacht en de aangenomen moties voor de zorg in Flevoland.

Eerder dit jaar debatteerde de Kamer over ziekenhuisfaillissementen. Voorafgaand aan dat debat deelde KBO-PCOB de zorgwekkende signalen die werden ontvangen vanuit Flevoland. In een brief vroeg KBO-PCOB aandacht voor de reisafstand naar het ziekenhuis toe waardoor naasten niet meer op bezoek kunnen gaan bij de patiënt. Daarnaast waren er signalen dat senioren vaak kiezen voor ‘geen gedoe’ en daarmee een bezoek aan de specialist uitstellen. Zorgmijding is met name onder kwetsbare ouderen onwenselijk omdat de zorg daarmee complexer wordt en de kosten snel oplopen.

Zie het eerdere bericht over ziekenhuisfaillisementen

Dit bericht verscheen eerder op KBO-PCOB

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden