Verslag van de lezing over kruiswegstatie door Huib Neven op 22 maart 2023

23 mrt 2023 Waddinxveen

Op 22 maart 2023 vond er weer een contactmiddag plaats in de hal van de Ontmoetingskerk. Huib Neven gaf daar een lezing over kruiswegstaties.
Een kruisweg bestaat uit veertien afbeeldingen die de gang van Jezus naar het kruis verbeelden. Iedere katholieke kerk kent zo’n kruisweg. Met een enorme kennis van zaken, die hij opgedaan heeft tijdens het bezoeken van kerken in binnen- en buitenland, gaf hij een uitleg van de verschillende uitbeeldingen van de kruiswegstatie.  Vervolgens ging Huib dieper in op de betekenis daarvan. Het idee van de kruiswegstaties is dat de gelovige in gebed de Via Dolorosa kan doorlopen zonder in Jeruzalem te zijn geweest. Hierbij worden schilderijen of beeldhouwwerken gebruikt die de lijdensweg van Jezus afbeelden vanaf het paleis van Pontius Pilatus tot en met zijn begrafenis

Omlijst met poëzie was het een leerzame en boeiende lezing, ondersteund met een PowerPoint presentatie.

Tijdens de lezing was er gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van gedachten, daar werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Met een prachtige opkomst, waren de aanwezigen erg enthousiast over de lezing.

We werden uitgedaagd om na te denken over onze eigen geloofsbeleving en de betekenis die de kruiswegstaties hierin kunnen hebben.
                  

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden