Een GRATIS webinar over de wereld van Passend Lezen op 31 maart van 10.00-10.30u. Bent u erbij?

26 mrt 2021 Alkmaar-Heiloo

Als afdeling van de PCOB maakt u zich sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen in uw gemeente/regio.

Passend Lezen (www.passendlezen.nl) heeft als doel mensen met een leesbeperking (terug) toegang te geven tot de wereld van lezen en zo inclusiviteit waar te maken. Want zeg nou zelf, een leven zonder boeken is onleefbaar (Erasmus)!

Veel mensen gaan er graag voor zitten. Voor een goed boek of hun favoriete tijdschrift. Maar wat als dat niet meer gaat omdat de ogen slechter worden of het vasthouden van een boek lastig wordt? Wellicht heeft uw achterban hier ook mee te maken of kennen ze iemand die dit ervaart?

Passend Lezen biedt een handige oplossing: Een bibliotheek met ruim 80.000 gesproken boeken, hoorspelen, hoorcolleges, bijna alle landelijke en regionale dagbladen en een groot aanbod aan tijdschriften om naar te luisteren en/of digitaal te lezen. Van streekroman tot thriller. Van lectuur tot (vak-) literatuur. En van klassieker tot actuele bestseller. Genieten dus! Iedereen met een leesbeperking kan bij ons terecht, bijvoorbeeld mensen die slechtziend zijn, te maken hebben met afasie of dementie en mensen met een motorische beperking (bijvoorbeeld reuma, MS of Parkinson). Een lidmaatschap bij Passend Lezen is €30,- per jaar.

Om onze boodschap te onderschrijven, wijzen we u graag op de ervaringen van onze eigen klanten. Want wie anders kan het beste vertellen over wat Passend Lezen betekent, dan diegene die er dagelijks mee te maken heeft. Op www.passendlezen.nl/ervaringen kunt u hun ervaringen terugzien

Graag informeren wij u tijdens een kort webinar over de wereld van Passend Lezen, zodat u wellicht tijdens uw volgende activiteit uw leden kunt informeren over ons bestaan. Want: lezen kan altijd.

SCHRIJF U NU IN VOOR DIT GRATIS WEBINAR OP 31 MAART OM 10.00u, DOOR EEN REPLY OP DEZE MAIL MET JA, IK BEN ERBIJ (of een andere creatieve tekst ?). Dan stuur ik u het linkje door voor deze online bijeenkomst.

Ik zie er naar uit u (virtueel) te ontmoeten op 31 maart!

 

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden