Digitale ledenbijeenkomst over pensioenen

11 jan 2021 Landelijk

In juni 2019 sloten de sociale partners een pensioenakkoord. In de anderhalf jaar daarna is volop gesproken en gedebatteerd over de uitwerking daarvan. Er ging onder meer veel aandacht uit naar de periode tussen nu en de invoering van het nieuwe pensioencontract. KBO-PCOB heeft er, samen met andere seniorenorganisaties, stevig voor gepleit gepensioneerden ook in deze periode al meer perspectief op indexatie te bieden. Hun pensioen staat vaak al 12 jaar stil, en dat moet anders.

Minister Koolmees heeft intussen de wetgeving gepubliceerd die onder meer de periode tot 2026 moet gaan invullen. Ook regelt dit deel van de wetgeving afspraken over het nieuwe contract zelf, het nabestaandenpensioen en de governance.

In een allereerste reactie op de wetgeving liet KBO-PCOB, samen met collega-organisaties ANBO en Koepel Gepensioneerden, al weten kritisch te zijn over de plannen van de minister voor de tussenliggende periode. Vanzelfsprekend gaan we echter ook uitgebreider reageren. Hierover gaan we graag  in gesprek met onze leden, zoals we dat ook afgelopen zomer al deden.

Dit gaan we – gegeven de situatie rondom het coronavirus – doen via drie digitale ledenbijeenkomsten , waarin we de plannen van de minister kort toelichten en via stellingen met elkaar in gesprek gaan om zo uw mening te horen.

De drie bijeenkomsten vinden plaats op 20 januari 2021. U kunt daaraan meedoen door u vooraf aan te melden voor een bijeenkomst naar keuze:
Van 10:00 tot 11:30 uur. Klik hier om u aan te melden. https://kbo-pcob.webinargeek.com/ledenbijeenkomst-pensioenen-1
Van 12:00 tot 13:3 uur. Klik hier om u hier aan te melden. > https://kbo-pcob.webinargeek.com/ledenbijeenkomst-pensioenen-2

Van 14:00 tot 15:30 uur. Klik hier om u aan te melden. > https://kbo-pcob.webinargeek.com/ledenbijeenkomst-pensioenen-3

Let op: er is een maximum aantal deelnemers per bijeenkomst.

Na aanmelding ontvangt u  een bevestigingsmail met instructies voor deelname (via webinargeek).

Uw reacties nemen we mee in onze standpuntbepaling. Uw inbreng is van harte welkom!

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden