Digi Surfer & Inktvisie winnen gezamenlijk innovatiechallenge ‘Weerbaar tegen babbeltrucs’

7 jul 2021 Landelijk

Drieëntwintig inzendingen, vijf finalisten, en een gedeelde eerste plek. De inzendingen Babbel Veilig van Inktvisie en het Buddy systeem van Digi Surfer werden dinsdag 6 juli unaniem door de jury, waaronder directeur Marcel Sturkenboom van KBO-PCOB, uitgeroepen tot gezamenlijke winnaar van de innovatiechallenge ‘Weerbaar tegen babbeltrucs’. Deze challenge is georganiseerd door Woonzorg Nederland. De winnaars ontvingen een cheque van € 20.000. Met dit bedrag wordt het gezamenlijke idee gerealiseerd in een pilot in een van de wooncomplexen van Woonzorg Nederland.

‘Babbeltrucs komen steeds vaker voor, naar schatting van de politie is 95% van de slachtoffers een oudere. Met onze innovatiechallenge daagden we innovators uit om slimme oplossingen bij babbeltrucs te bedenken. Zodat bewoners zichzelf zo goed mogelijk hiertegen kunnen beschermen’, aldus Anne van Grinsven van Woonzorg Nederland. Ze vervolgt ‘Met deze twee partijen brengen we mens en techniek samen, dit heeft voor ons de doorslag gegeven om voor een samenwerking tussen twee finalisten te kiezen. Waar het ene idee echt uitblonk in het centraal stellen van huurders en hun netwerk en hen te coachen op het bewustzijn vulde het andere idee dit perfect aan met techniek die het mogelijk maakt verdachte situaties direct te melden bij medebewoners, omgeving en indien nodig ook de politie’.

De winnaars lieten er geen gras over groeien en zijn direct na de bekendmaking samen om de tafel gegaan hoe zij met hun idee en deze nieuwe samenwerking tot een ultieme oplossing kunnen komen.

Dit bericht verscheen eerder op KBO-PCOB

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden