De herhaalprik tegen corona. Gaat u ook?

21 sep 2022 Landelijk

Vanaf 19 september is het weer mogelijk: de herhaalprik tegen corona. De herhaalprik beschermt tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden door corona.

Wie zijn er aan de beurt?

Vanaf 13 september hebben mensen vanaf 60 jaar een uitnodiging ontvangen van het RIVM en/of vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik of  doorgemaakte besmetting. Ook zorgmedewerkers met patiënten- en/of cliëntencontact ontvangen een uitnodiging van hun werkgever. U maakt een afspraak online of telefonisch met de GGD.

Waarom een herhaalprik halen?

De herhaalprik tegen corona is nodig om ernstige ziekte, ziekenhuisopname en sterfte door het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen en de bescherming tegen het virus op peil te houden. De herhaalprik zorgt ervoor dat mensen minder ziek worden als gevolg van het coronavirus. Mogelijk zijn mensen na de herhaalprik ook minder vatbaar voor infectie en kunnen ze het virus minder makkelijk overdragen op anderen. Vaccinatie helpt zo om de zorg en de samenleving voor iedereen open te houden.

Nieuw vaccin

Er wordt gevaccineerd met het vernieuwde mRNA vaccins. Deze bieden bescherming tegen meer varianten van het coronavirus dan de vorige vaccins. Ieder coronavaccin werkt anders. Maar de veiligheid van alle coronavaccins staat bovenaan. Hier gelden strenge eisen voor.

Vragen?

Voor meer informatie:

Dit bericht verscheen eerder op KBO-PCOB

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden