Coronavirus

10 mrt 2020 Bennekom

Vragen over het coronavirus? Bel dan gratis 0800-1351.

De Ouderen-Infolijn 030-3400600 van de KBO-PCOB is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

 

VACCINATIE

Op 6 januari is begonnen met het vaccineren tegen het coronavirus.
Het Europees Medicijn Agentschap (EMA) heeft versneld vaccins goedgekeurd, zoals Pfizer, Moderna en AstraZeneca. Wél onder de voorwaarde, dat tot eind 2023 werking en bijwerkingen goed in kaart worden gebracht. Dit betekent dat mensen die zich laten vaccineren een middel krijgen, dat nog in onderzoek is.
Want veel is niet bekend, zoals: hoelang is het vaccin werkzaam, is het veilig voor ouderen en wat zijn de bijwerkingen met name op de lange termijn?
De “effectiviteit” van het vaccin zou gedurende een aantal maanden 60% tot 95% zijn;
ná vaccinatie ben je dus niet geheel gevrijwaard van corona en kun je anderen besmetten.

Vaccinatie tegen het coronavirus is niet verplicht. Maar er bestaat rondom het thema “vaccineren” wel toenemende druk; morele en sociale druk om je te laten vaccineren tegenover de vrijheid om hierover zélf te beslissen.
Het RIVM verwacht overigens, dat de coronaprik – naar analogie van de griepprik – een jaarlijks gebeuren gaat worden.

Verdere informatie over vaccins en vaccinatie is beschikbaar op: 
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/ en
https://artsencollectief.nl/veelgestelde-vragen/

Voor vragen betreffende uw persoonlijke medische situatie kunt u zich het beste wenden tot uw huisarts of behandelend medisch specialist.

 

CORONAPAS

Sinds 25 september 2021 is de 1,5 meterregel vervangen door het CoronaToegangsBewijs (CTB).

Zonder deze coronapas oftewel apartheidspas, wordt je de toegang tot de HoReCa, bioscopen en theaters ontzegd !

Bij de entree wordt de QR-code in de CoronaCheck-app gescand.
Als je een geldig coronatoegangsbewijs hebt, zie je op de scanner het groene sein veilig met de initialen en een deel van de geboortedatum. Een ID-bewijs is dus ook verplicht.

Bezoekers die geen CoronaCheck-app willen of kunnen gebruiken, kunnen ook een papieren toegangsbewijs gebruiken. Deze variant kan geprint worden vanaf CoronaCheck.nl.

KBO-PCOB meldt dat een Coronatoegangsbewijs niet nodig is voor activiteiten van PCOB afdelingen. Activiteiten die worden georganiseerd in de ontmoetingsruimten die normaal door afdelingen worden gebruikt vallen onder de regels voor dorps- en buurthuizen. Een afdeling mag daarom NIET vragen naar het coronatoegangsbewijs om toegang te geven of te weigeren voor een ledenactiviteit

De Rechtszaak, die de rechtmatigheid van deze coronapas aanvecht op grond van de rechten van de mens en onze Grondwet (discriminatie en bewegingsvrijheid), is helaas verloren. Op woensdag 6 oktober sprak de rechtbank uit dat de coronapas en de QR-code “legitiem” zijn en niet worden aangemerkt als discriminatie. Ongelooflijk.

ArtsenCollectief waarschuwt dat het Coronatoegangsbewijs schadelijke Tweedeling in de samenleving betekent.
Voor meer info klik HIER

 

 

Op Corona Symptomen leest u meer zoals het onderstande schema.

 

 

 

 

<< MENU Bennekom

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden