Coronavirus

10 mrt 2022 Bennekom

Vragen over het coronavirus? Bel dan gratis 0800-1351.

De Ouderen-Infolijn 030-3400600 van de KBO-PCOB is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

 

VACCINATIE

Op 6 januari 2021 werd begonnen met het vaccineren tegen het coronavirus.
Het Europees Medicijn Agentschap (EMA) had versneld vaccins goedgekeurd, zoals Pfizer, Moderna en AstraZeneca. Wél onder de voorwaarde, dat tot eind 2023 werking en bijwerkingen goed in kaart zou worden gebracht. Dit betekende dat mensen die zich lieten vaccineren een middel kregen, dat nog in onderzoek was.
Want veel is nog steeds niet bekend, zoals: hoelang is het vaccin werkzaam, is het veilig voor ouderen en wat zijn de bijwerkingen met name op de lange termijn?
De “effectiviteit” van het vaccin zou gedurende een aantal maanden 60% tot 95% zijn;
ná vaccinatie ben je dus niet geheel gevrijwaard van corona en kun je anderen besmetten.

Vaccinatie tegen het coronavirus is niet verplicht. Maar er bestaat rondom het thema “vaccineren” wel toenemende druk; morele en sociale druk om je te laten vaccineren tegenover de vrijheid om hierover zélf te beslissen.
Zoals het RIVM in 2021 al verwachtte, is de coronaprik
– naar analogie van de griepprik – inmiddels een jaarlijks gebeuren geworden (de boosterprik of herhaalprik).

Verdere informatie over vaccins en vaccinatie is beschikbaar op: 
https://artsencollectief.nl/veelgestelde-vragen/

Voor vragen betreffende uw persoonlijke medische situatie kunt u zich het beste wenden tot uw huisarts of behandelend medisch specialist.

 

CORONAPAS

Sinds 25 september 2021 werd de 1,5 meterregel vervangen door het CoronaToegangsBewijs (CTB).

Zonder deze coronapas oftewel apartheidspas, werd je de toegang tot de HoReCa, bioscopen en theaters ontzegd !
De Rechtszaak, die de rechtmatigheid van deze coronapas aanvocht op grond van de rechten van de mens en onze Grondwet (discriminatie en bewegingsvrijheid), werd helaas verloren. Op woensdag 6 oktober  sprak de rechtbank uit dat de coronapas en de QR-code “legitiem” zijn en niet worden aangemerkt als discriminatie. Ongelooflijk.

ArtsenCollectief waarschuwde dat het Coronatoegangsbewijs schadelijke Tweedeling in de samenleving betekent.
Voor meer info klik HIER

Gelukkig is inmiddels de Coronapas niet meer van toepassing, alhoewel de minister van Volksgezondheid die coronapas wél in de zogeheten “gereedschapskist” heeft gehouden en zelfs in de nieuwe Wet publieke gezondheid (Wpg) heeft opgenomen!

Ook de komst van de digitale Europese identiteitspas (eID) is niet zonder gevaar, maar staatssecretaris Van Huffelen tekende de Nederlandse instemming in Brussel, terwijl de meerderheid van de Tweede Kamer hier tegen was en nog steeds tegen is !

 

 

Sinds de coronavariant OMIKRON “rondgaat”, zijn de symptomen haast niet meer te onderscheiden van die van een (flinke) griep.

 

 

 

 

 

<< MENU Bennekom

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden