Bus- en vaartochten

7 mrt 2024 Kampen

Elk jaar worden er meerdaagse reizen en dagtochten georganiseerd.

Dagtocht naar Stoeterij het SwartePaert

op woensdag 10 april 202

Op woensdag 10 april hebben wij weer een leuke en gezellige dagtocht op het programma staan. Dit keer gaan we naar Hemrik in Friesland. Bij Stoeterij het SwartePaert worden we ontvangen met koffie en heerlijke Friese koek. Daarna krijgen we een rondleiding met gids door de expositieruimte met culturele en historische bezienswaardigheden rondom het Friese paard en het rijke boerenleven van rond 1860. Ook het stallencomplex wordt bekeken. Dit wordt gevolgd door een heerlijk Fries lunchbuffet met allerlei streekproducten, gevolgd door een demonstratie met Fries paard in de rijhal. De demonstratie wordt afgesloten met een prachtige kür op Friestalige muziek. Het vertrek is om 09.30 uur vanaf de eerste opstapplaats, de terugkomst om 17.30 uur bij de laatste opstapplaats.

De prijs bedraagt € 65,00 per persoon.

Het minimale aantal personen is 30, het maximale aantal personen is 60. Tot uiterlijk 1 april kunt u zich opgeven bij Corrie (06-10281934) of Nelie (06-30561760). Tegelijk met uw opgave, dient u het verschuldigde bedrag ad € 65,00 per persoon over te maken op bankrekening : NL 14 INGB 0008 6222 92 t.n.v.PCOB Kampen Activiteitencommissie  o.v.v. Swarte Paert.

Vertrektijd: 09.30 uur vanaf de eerste opstapplaats, 10.15 uur vanaf de laatste opstapplaats. ’s avonds om 17.30 uur terugkomst bij de laatste opstapplaats.      

Opstapschema:

  • Winkelcentrum Hanzewijk, Dokter Damstraat
  • Vijverhof, bushalte Kalmoessingel
  • Amandelboom, bushalte Wederiklaan
  • Lelystraat hoek, Vermuidenstraat
  • H. van Víandenstraat, hoek Fernhoutstraat

 

Dagtocht – Staphorster stipwerk

woensdag 26 juni 2024

We blijven dit keer vrij dichtbij Kampen, onze bestemming is namelijk Staphorst. We worden bij aankomst welkom geheten met een lekkere lunch. Daarna zullen we onder leiding van een gids een rondrit maken door Staphorst en omgeving. Bij terugkomst worden ons de fijne kneepjes van het Staphorster Stipwerk uitgelegd middels een demonstratie. Dit onderdeel wordt afgesloten met een koffiemoment, waarbij een heerlijke ‘museumkoek’ wordt geserveerd. Daarna is er nog even tijd om het museum op eigen gelegenheid te bekijken. Het vertrek is om 10.30 uur vanaf de eerste opstapplaats, de terugkomst om 18.00 uur bij de laatste uitstapplaats.

De prijs bedraagt 47, — per persoon

Het minimale aantal personen is 30, het maximale aantal personen is 60. Tot uiterlijk vrijdag14 juni 2024 kunt u zich opgeven bij Nelie (06-30561760) of Corrie (06-10281934). Tegelijk met uw opgave, dient u het verschuldigde bedrag ad € 47,– over te maken
op bankrekening : NL 14 INGB 0008 6222 92 t.n.v.PCOB Kampen Activiteitencommissie o.v.v. STAPHORSTER STIPWERK Let op: nieuw rekeningnummer!

Vertrektijd: 10.30 uur vanaf de eerste opstapplaats, 11.00 uur vanaf de laatste opstapplaats. ’s avonds om 18.00 uur terugkomst bij de laatste opstapplaats.      

Opstapschema:

  • Winkelcentrum Hanzewijk, Dokter Damstraat
  • Vijverhof, bushalte Kalmoessingel
  • Amandelboom, bushalte Wederiklaan
  • Lelystraat hoek, Vermuidenstraat
  • H. van Víandenstraat, hoek Fernhoutstraat

 

 

Dagtocht naar de Hanzestad Elburg
met DE VEERMAN VAN KAMPEN

op woensdag 31 juli 2024

Stroomafwaarts varen we langs de industriehavens, het Kampereiland en het Kattegat. Wanneer we de IJssel afgevaren zijn, komen we op het Ketelmeer en gaan via Ketelhaven het Vossemeer op. In dit gebied zijn onlangs grote gebieden langs de wal teruggegeven aan de natuur. Alle nieuwe eilandjes zijn inmiddels begroeid met struikgewas en bloeiende waterplanten.
Rechts ziet u de dijk van de Flevopolder met hier en daar een strandje, links ziet u de oevers van het oude land, vaak verscholen achter wuivende rietvelden.

 

Voor de brug in Elburg slaan we af de monding van de haven in.
In Elburg krijgt u de gelegenheid een wandeling te maken in de vesting. Weer terug aan boord, wordt de steven gekeerd voor de reis terug naar Kampen.

Dag van vertrek:         woensdag 31-7-2024
Schip is open vanaf:  09.30 uur
Vertrek:                         10.00 uur
Aankomst Kampen: ca. 17.30 uur

Catering:
U krijgt bij ontvangst:
2 x koffie of thee en één gebakje
Onderweg krijgt u een heerlijke lunch geserveerd. Op de terugweg een hapje.

De kosten voor deze prachtige vaartocht zijn € 50,00 p.p..
– Dit bedrag is incl. bovengenoemde catering
– Betalen kan op de dag zelf op de Veerman van Kampen contant of per pin.

Opgeven tot uiterlijk 24 juli.
Dit kan bij: Nelie 06 – 30 56 17 60  of Corry 06 – 10 28 19 34.

 

VAKANTIE 2024

Vijfdaagse reis met de PCOB naar partnerstad Soest Duitsland

van 27 t/m 31 mei 2024

 

Voor alle leden van de PCOB Kampen hebben we in samenwerking met BTR Reizen een mooie 5 daagse bus-excursiereis  georganiseerd. De reis is volledig verzorgd op basis van ‘Allinclusive’ met  ‘s avonds een leuk hotelprogramma en gratis drankjes  van 18.00 tot 22.00 uur.

Tijdens deze vakantie zijn we te gast in hotel Am Wall, waar ook Nederlands gesproken wordt.

De touringcar                                                                                                  
De reis wordt uitgevoerd met een luxe Keurmerk Touringcar, welke u alle comfort biedt. Uiteraard zal de reis uitgevoerd worden door een ervaren chauffeur/reisleider.

                                                                                                                                                                                                                                   
Hotel Am Wall
Dit is een uitstekend hotel voor seniorengroepsreizen en is gunstig gelegen op nog geen 300 m. van de oude, historische stadskern. Het hotel is sfeervol ingericht en beschikt over een restaurant met receptie, bar en tuin met terras. De kamers zijn gelijkvloers of op de 1e etage, keurig ingericht en voorzien van badkamer met douche en toilet, telefoon, satelliet-televisie, en draadloos internet. Er is een lift aanwezig.

Uw reisprogramma

Dag 1: heenreis

De touringcar is om 08.15 uur aan het Burgemeester Berghuisplein 1 in Kampen, waar we  om 8.30 uur vertrekken. Onderweg stoppen we voor een heerlijk kopje koffie/thee met iets lekkers. Hierna reizen we verder door het Münsterland naar Davesberg voor een heerlijke lunch.  Na dit bezoek vervolgen we de reis naar hotel Am Wall, waar we inchecken en ’s avonds genieten van het diner en gezellige avond. 

Dag 2:  Stadstour Soest en Rondvaart Möhnesee.

Na het ontbijt kunt u mee met een Nederlandse gids voor een wandeling door het prachtige, historische centrum van Soest. De gezellige pleintjes met winkeltjes en cafeetjes zullen u zeker aanspreken.
Na de lunch in ons hotel gaan we naar het grootste stuwmeer van Europa, de Möhnesee. Hier gaat u aan boord voor een rondvaart door het Arnsberger Wald met een grote en unieke verscheidenheid aan wilde dieren en watervogels. Terug in het hotel kunt u weer genieten van het diner.

Dag 3: Kahler Asten en Willingen.

Vandaag gaan we via een toeristische route naar de Kahler Asten, het op één na hoogste punt van Sauerland, waar u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving. Hier is tevens gelegenheid om uw meegebrachte lunchpakket te nuttigen. ’s Middags bezoeken we de glasblazerij in Willingen en eventueel ook nog de stad zelf. Via een mooie route weer terug voor het diner in het hotel. 

Dag 4: Kuurplaats Bad Sassendorf en Düdinghausen.

’s Ochtends bezoeken we het van oudsher zoutboerendorp en tegenwoordig een erkende mineraal-en kuurplaats Bad Sassendorf. Het stadje heeft nog altijd talloze zouwaterbronnen en is daarmee uitgegroeid tot het centrum van de zoutproductie van Westfalen.
Na de lunch gaan we er weer op uit naar het kleine plaatsje Düdinghausen, waar we de Drechselstube bezoeken, hier worden we verwend met koffie en een wafel, waarna we het kleine museum bezoeken en een demonstratie houtbewerking krijgen. Tot slot nemen ze u mee naar de tegenover gelegen kerk waar de groep uitleg krijgt over de kerkgeschiedenis van het dorp.
Via een mooie route terug gaan we  naar hotel Am Wall voor een heerlijk diner. 

Dag 5: Terugreis en villa Hugel in Essen.

Deze laatste dag nemen we na het ontbijt afscheid van hotel Am Wall en reizen naar Essen. Hier bezoeken we villa Hügel, gelegen in een prachtig park nabij de Baldeneysee in het Ruhrgebied. Deze villa is de voormalige woning van industrieel magnaat Alfred Krupp. U kunt in het indrukwekkende, historische gebouw een tentoonstelling over de familie Krupp met de historie over haar zakelijk imperium zien. Tevens is het mogelijk een wandeling in dit park te maken en te genieten van uw meegebrachte lunchpakket.
Daarna gaan we in Nederland nog aan tafel voor een heerlijk afscheidsdiner, waarna u weer teruggebracht wordt naar Kampen.

Arrangementsprijs:

€  615,00 per persoon bij minimaal 30 personen 
€  600,00 per persoon bij minimaal 35 personen
€  585,00 per persoon bij minimaal 40 personen
€  570,00 per persoon bij minimaal 45 personen
€    80,00 Toeslag 1-persoonskamer

Bij de prijs inbegrepen:

Reis per luxe touringcar met ervaren chauffeur /reisleider
Koffie/Thee en Lunch op de heenweg
Rondvaart over de Möhnesee
Bezoek glasblazerij Willingen
Entree en rondleiding Düdinghausen
Entree villa Hügel
Toeristenbelasting
Hotelverzorging op basis van:
Kamers met douche, toilet en televisie
–   4 x overnachting met uitgebreid ontbijtbuffet
–   2 x lunch in het hotel en 2 x lunchpakket (zelf samen te stellen van het ontbijtbuffet)
–   4 x 3-gangen menu
–   4 x gratis drankjes van 18.00 uur tot 22.00 uur
(koffie, thee, bier, softdrinks en huiswijn)

Entertainment, waaronder een quiz-avond, een bingo-avond, een muziekavond en een begeleide wandeling door de historische stad Soest met Nederlands sprekende gids.

Niet bij prijs inbegrepen:

Eventueel niet-genoemde entreegelden
Overige verteringen en aankopen van persoonlijke aard
Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering

Opgeven

U kunt zich tot uiterlijk 1 april 2024 opgeven bij Corrie 06-10281934 of Nelie 06-30561760
Wij hebben dan uw volledige naam(ook meisjesnaam), adres, telefoonnummer en e-mailadres nodig. Voor noodgevallen ook een nummer van achterblijvers. Indien u een rollator meeneemt en/of een dieet volgt, dient u dit ook duidelijk te vermelden. Een paspoort of identiteitskaart is verplicht.

Ter bevestiging bij boeking  als voorschot € 100 p.p. overmaken op rekeningnummer
NL14INGB0008 6222 92
t.n.v. PCOB Kampen, activiteitencommissie, met vermelding:
5-daagse reis SOEST

 

 

 

VERSLAGEN

Verslag dagtocht Soesterberg woensdag 25 oktober 2023
Reisverslag Meerdaagse reis naar Stadtkyll 2023
Verslag dagtocht naar de orchideeënhoeve – 13-09-2023
Verslag Varen met de Veerman op 14-7-2023
Verslag dagtocht naar BOERIN AGNES8 juni 2023
Verslag dagtocht naar Drenthe en Vincent van Gogh17 mei 2023
Dagtocht naar Boerakker – 12 april 2023
Verslag Met de PCOB naar Terwolde en Garderen – 26 okt. 2022
Dagtocht naar Passiflora -Harskamp – 14 sept. 2022
Dagtocht naar Terschuur 2022
Met de Veerman van Kampen naar Elburg – 8 juli 2022
Verslag dagtocht naar Museum de proefkolonie – 15 juni 2022
Verslag dagtocht naar Lemmer-11 mei 2022

< terug naar Activiteiten

< terug naar “Menu Afdeling Kampen”

 

–                                                  Info van de landelijke PCOB vindt u hieronder                                                  –

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden