Bus- en vaartochten

27 mrt 2023 Kampen

Elk jaar worden er meerdaagse reizen en dagtochten georganiseerd.

Dagtocht

Struisvogels

Woensdag 12 april 2023

Op 12 april staat een hele leuke dagtocht gepland naar Boerakker, naar de Struisvogelhouderij van Wim de Kreij. De hele middag staat in het teken van struisvogels! Bij aankomst is er een lekkere broodmaaltijd met soep, daarna krijgen we een film te zien over het dagelijks leven van een struisvogel en een korte presentatie, waarbij u alles leert over de struisvogel, zijn gedrag en de producten die zij voortbrengen. Uiteraard gaan we de struisvogels ook van (heel) dichtbij bekijken. U mag ze zelfs aanraken en voeren. Soms zijn er ook kleine alpaca’s te zien en er is nog een leuke winkel. We sluiten af met koffie en een heuse struisvogeleierkoek. Hoe zou dat smaken?
Het vertrek is om 09.45 uur vanaf de eerste opstapplaats, de terugkomst om 17.45 uur bij de laatste opstapplaats.

De prijs bedraagt € 45,00 per persoon.

Het minimale aantal personen is 30, het maximale aantal personen is 60.Tot uiterlijk 27 maart kunt u zich opgeven bij Simon van Halm, tel. 06-22876428 (op werkdagen tussen 18.00 en 21.00 uur). Tegelijk met uw opgave dient u het verschuldigde bedrag ad € 45,00 over te maken op bankrekening :

NL 14 INGB 0008 6222 92 t.n.v. PCOB Kampen Activiteitencommissie  o.v.v. “Boerakker”.

Let op: nieuw rekeningnummer!

 Opstapschema:

Winkelcentrum Hanzewijk, Dokter Damstraat
Vijverhof, bushalte Kalmoessingel
Amandelboom, bushalte Wederiklaan
Lelystraat hoek, Vermuidenstraat
H. van Víandenstraat, hoek Fernhoutstraat

 

DAGTOCHT

 

Drenthe en Vincent van Gogh

Woensdag 17 mei 2023

Op woensdag 17 mei staat een leuke dagtocht naar Drente ingepland! ‘Waarde Theo, wou u eventjes vertellen van een tochtje naar Zweelo, het dorp waar Liebermann lang gelogeerd heeft en studies heeft gemaakt voor zijn schilderij’. Zo begint Vincent van Gogh een brief aan zijn broer Theo. Hij was één van de vele kunstenaars die naar het Hondsruggebied reisde, op zoek naar de schoonheid van het Drentse Landschap. Vandaag gaat u samen met ons zien waar hij die inspiratie vandaan haalde! Na vertrek rijden we rechtstreeks naar Odoorn waar bij restaurant de Oringer Marke een heerlijke koffietafel met kroket voor u klaarstaat. Daarna maken we een prachtige rondrit onder leiding van een gids. Na afloop staat er nog een kopje koffie met gebak voor u voordat we weer naar huis vertrekken.Het vertrek is om 10.15 uur vanaf de eerste opstapplaats, de terugkomst om 18.30 uur bij de laatste opstapplaats.

De prijs bedraagt € 45,00 per persoon.

Het minimale aantal personen is 30, het maximale aantal personen is 60.Tot uiterlijk 5 mei kunt u zich opgeven bij Simon van Halm, tel.: 06-22876428 (op werkdagen tussen 18.00 en 21.00 uur). Tegelijk met uw opgave, dient u het verschuldigde bedrag ad € 45,00 over te maken op bankrekening : NL 14 INGB 0008 6222 92 t.n.v.PCOB Kampen Activiteitencommissie  o.v.v. “VINCENT “. Let op: nieuw rekeningnummer!

Vertrektijd: 10.15 uur vanaf de eerste opstapplaats, 11.00 uur vanaf de laatste opstapplaats. ’s avonds om 18.30 uur terugkomst bij de laatste opstapplaats.      

Opstapschema:

1. Winkelcentrum Hanzewijk, Dokter Damstraat
2. Vijverhof, bushalte Kalmoessingel
3. Amandelboom, bushalte Wederiklaan
4. Lelystraat hoek, Vermuidenstraat
5. H. van Víandenstraat, hoek Fernhoutstraat

 

VIJFDAAGSE

Voor alle leden van de PCOB Kampen hebben we in samenwerking met BTR Reizen een mooie vijfdaagse bus-excursiereis naar het Duitse Eifelgebergte  georganiseerd.
De reis is volledig verzorgd op basis van ‘all-inclusive’ met ‘s avonds een leuk hotelprogramma en gratis drankjes.

Vertrektijd: 09.45 uur vanaf de eerste opstapplaats, 10.30uur vanaf de laatste opstapplaats. ’s avonds om 17.45 uur terugkomst bij de laatste opstapplaats.      

Vijfdaagse reis naar Stadtkyll
     in de Duitse Eifel
        

van maandag 19 juni t/m vrijdag 23 juni 2023

Tijdens deze vakantie zijn we te gast in hotel Am Park, waar ook Nederlands gesproken wordt. Hotel Am Park is een gastvrij hotel, prachtig gelegen bij het leuke Eifelstadje Stadtkyll en een ideaal vertrekpunt voor het maken van mooie en niet al te lange excursies.

De touringcar                                                                                                  
De reis wordt uitgevoerd met een luxe Keurmerk Touringcar, welke u alle comfort biedt. Uiteraard zal de reis uitgevoerd worden door een ervaren chauffeur/reisleider.                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Hotel Am Park ***
Hotel Am Park is rustig gelegen in het leuke Eifelplaatsje Stadtkyll. Het hotel is  keurig ingericht en beschikt over een receptie met lounge, bar, restaurant en tuin met terras. De kamers zijn allemaal ruim en netjes ingericht en voorzien van een groot tweepersoonsbed of twee gescheiden bedden, televisie, telefoon, zitruimte en airconditioning en balkon. De badkamer is volledig ingericht met een douche, toilet en föhn.  Er is een lift aanwezig. Tijdens uw vakantie kunt u in hotel Am Park rekenen op een goede all-inclusive verzorging met een leuk programma, waarbij ’s avonds de drankjes zijn inbegrepen van 17.00 tot 23.00 uur.

 

Uw reisprogramma

Dag 1: heenreis via Drielandenpunt naar Stadtkyll in de Duitse Vulkaaneifel
De touringcar is om 08.15 uur aan het Burgemeester Berghuisplein 1 in Kampen, waar we  om 8.30 uur vertrekken naar Venlo voor een lekker kopje koffie/thee met Limburgse Vlaai. Hierna reizen we verder naar het Drielandenpunt in Vaals waar we aan tafel gaan voor een heerlijke koffietafel met kroket. ’s Middags volgt uw chauffeur een mooie route door de Belgische Ardennen naar het hotel. Nadat u ingecheckt bent volgt een uitgebreid buffetdiner en gezellige avond. 

Dag 2:  panorama-tour en bezoek Wildpark Hellenthal
hier Na het ontbijt neemt de chauffeur u mee voor een mooie panorama-tour door een prachtig gebied. We lunchen daarna in het hotel en ‘s middags rijden we naar het fraai gelegen Wildpark Hellenthal. We gaan met een treintje  door het park en kunt u verschillende dieren in de vrije natuur zien rondlopen. Er zijn diverse shows, waaronder een mooie roofvogel-demonstratie. Daarnaast zijn er in dit park meerdere gezellige restaurantjes waar u iets kunt drinken. Aan het eind van de middag gaan we terug naar het hotel voor een heerlijk diner.

Dag 3: bezoek Museum Ars Krippana  en Bad Münstereifel
Na het ontbijt gaan we er even op uit naar het plaatsje Losheim aan de Belgische grens. Hier bezoeken we Europa’s grootste kribben museum met een antieke poppententoonstelling. Een uniek museum waar u kunt genieten  van de stille betovering van een heel bijzondere kerststallen-tentoonstelling. Met meer dan 2500 m2 in een bijzondere sfeer is de ArsKrippana één van de grootste en indrukwekkendste verzamelingen van Europa.
Laat u zich gewoon betoveren door prachtige kerststallenkunst en traditioneel handwerk uit meer dan 60 landen.
Na de lunch in het hotel neemt uw chauffeur ons mee voor een mooie tour door de kleurrijke Eifel en brengen wij een bezoek aan het Romeinse verdedigingsstadje Bad Münstereifel.
In de vele prachtige vakwerkhuizen zijn diverse (outlet)winkels gevestigd en hier een terrasje bezoeken kunnen wij u van harte aanbevelen.
‘s Avonds volgt in hotel Am Park weer een heerlijk diner.

Dag 4: rondvaart over de Rursee
In de ochtend bent u vrij om zelf iets leuks te ondernemen. Na de lunch in het hotel gaan we er weer op uit voor een mooie middagexcursie. We rijden naar de fraaie en lieflijke omgeving van de Rursee. In het plaatsje Rurberg scheept u in voor een prachtige rondvaart over de Rursee naar Schwammenauel.
Na deze rondvaart gaan we terug naar het hotel voor het diner en een gezellige avond. 

Dag 5: terugreis via de Belgische Ardennen en de Watervallen van Coo
Na het ontbijt is het “koffers pakken” waarna we afscheid nemen van het hotel.  Via een  toeristische route door de Belgisch Ardennen rijden we naar de bekende watervallen van  Coo. De watervallen van Coo zijn één van de bekendste bezienswaardigheden van de Ardennen.  De waterval heeft een hoogte van 15 meter en behoort daarmee tot de hoogste van België. U heeft hier de gelegenheid om te genieten van de meegenomen lunch.  Vervolgens keren wij huiswaarts. Maar voordat wij u weer terugbrengen naar uw instapplaats,  gaat u in de omgeving van Apeldoorn aan tafel voor een heerlijk 3- gangen diner  ter afsluiting van deze 5-daagse reis.

Prijs:  € 550,00 per persoon / Toeslag 1-persoonskamer  € 70,00

 Bij de prijs inbegrepen: 
¨   Reis per luxe touringcar met ervaren chauffeur/reisleider
¨   Koffie of thee met Limburgse vlaai op de heenweg
¨   Lunch op de heenweg
¨   Hotelverzorging op basis van all-inclusive bestaand uit:
¨  Kamers met douche, toilet, televisie.
¨  4 x Overnachting met uitgebreid ontbijtbuffet.
¨  3 x Lunch hotel en 1 x lunch voor de terugweg (zelf samenstellen van het ontbijtbuffet)
¨  4 x 3-gangen-menu .
¨  4 x  Gratis drankjes van 17.00 uur tot 23.00 uur gratis. (Koffie, Thee, Bier, Softdrinks en Huiswijn).
¨  3 dagen de gehele dag gratis koffie of thee uit de koffiecorner
¨   Gezellig hotel entertainment bestaand uit:
     ¨   Quizavond
     ¨   Bingo avond en muziekavond
     ¨   Begeleide dorpswandeling door Stadtkyll met Nederlands sprekende gids
     ¨   Rondvaart over de Rursee
     ¨   Entree Kribben & poppenmuseum Ars Krippana
     ¨   Entree Wildwaldpark Hellental
     ¨   Toeristenbelasting
     ¨   Afscheidsdiner

Niet bij prijs inbegrepen: 
¨   Eventuele niet genoemde entreegelden
¨   Overige verteringen en aankopen van persoonlijke aard
¨   Eventuele reis- en niet te vergeten een annuleringsverzekering

Opgave
U kunt zich tot uiterlijk 1 mei 2023 opgeven bij Corrie  06-10281934 of Nelie  06-30561760.
Wij hebben dan uw volledige naam (ook meisjesnaam), adres, telefoonnummers en e-mailadres nodig.
Indien u een rollator meeneemt en/of een dieet volgt, dient u dit ook duidelijk te vermelden.
Uiteraard dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.
Ter bevestiging bij boeking  als voorschot 100 euro p.p. overmaken op rekeningnummer
NL14INGB0008 6222 92 t.n.v.PCOB Kampen, activiteitencommissie, met vermelding:
5-DAAGSE REIS DUITSLAND.

 

 

Verslag Met de PCOB naar Terwolde en Garderen – 26 okt. 2022
Dagtocht naar Passiflora -Harskamp – 14 sept. 2022
Dagtocht naar Terschuur 2022
Met de Veerman van Kampen naar Elburg – 8 juli 2022
Verslag dagtocht naar Museum de proefkolonie – 15 juni 2022
Verslag dagtocht naar Lemmer-11 mei 2022
Verslag dagtocht naar Ommen 22 september 2021 
Verslag reis naar Terwolde 27 oktober 2021

 

< terug naar Activiteiten

< terug naar “Menu Afdeling Kampen”

 

–                                                  Info van de landelijke PCOB vindt u hieronder                                                  –

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden