Belastingservice Ouderenbonden: vraag op tijd uw machtigingscode aan

De belastingaangifte over 2016 moet voor 1 mei binnen zijn bij de Belastingdienst. Daarom is het nu het moment om contact met uw vrijwillige belastinginvuller van de Belastingservice Ouderenbonden op te nemen en uw machtigingscode bij de Belastingdienst aan te vragen.

De Belastingservice is bedoeld voor gepensioneerde leden van ouderenorganisaties KBO-PCOB en ANBO. Zij kunnen hulp krijgen van speciaal daarvoor opgeleide ‘invullers’ bij het invullen van de belastingformulieren of het regelen van de zorg- of huurtoeslag. Uniek is dat de invullers bij de mensen thuis komen.

Machtigingscode
De belastinginvuller heeft van u een machtigingscode (persoonlijke code) nodig om de vooraf door de Belastingdienst ingevulde gegevens in de aangifte te kunnen gebruiken. Deze code moet de belastinginvuller tijdig aanvragen bij de Belastingdienst. Laat daarom zo spoedig mogelijk weten of u gebruik wilt maken van de Belastingservice Ouderenbonden. Bel uw belastinginvuller of vraag een invuller aan. De belastinginvuller vraagt dan een machtigingscode voor u aan. U krijgt thuis een brief van de Belastingdienst, waarin deze code staat. Deze geeft u door aan de invuller. Doe dit op tijd. De machtigingscode moet binnen acht weken geactiveerd worden.
De belastinginvuller heeft alleen deze machtigingscode nodig om uw aangifte te kunnen doen. Geef NOOIT uw DiGiD aan iemand anders. Vraagt iemand om uw DiGiD, bel dan de servicetelefoon voor advies.

Aanvragen Belastingservice
Wilt u voor het eerst hulp van de Belastingservice, belt u dan de servicetelefoon van de Belastingservice Ouderenbonden: 0900-040 14 37 (€0,10/min.). Deze is elke werkdag bereikbaar tussen 9.30 uur en 12.30 uur. U wordt dan in contact gebracht met een belastinginvuller. Meer informatie – bijvoorbeeld over de inkomensgrens en kleine eigen bijdrage – vindt u op www.belastingservice.org

Lees ook: Unieke Belastingservice Ouderenbonden vraagt in 2017 kleine bijdrage

<< Vorige pagina

Gerelateerde berichten