App voor seksuele gezondheid

28 mrt 2022 Landelijk

Project Anathema is in april 2021 gestart met als doel seksuele gezondheid van senioren onder de aandacht te brengen en daarmee het algehele welzijn van senioren te ondersteunen.

Een op de zeven ouderen heeft vragen over seksualiteit. Bijvoorbeeld over de effecten van medicatie op hun libido, erectieproblemen of hoe de intimiteit kan worden verbeterd. Antwoorden zoeken op Internet doet men niet graag. En voor veel ouderen is het een brug te ver om naar een therapeut of arts te stappen om problemen op het seksuele vlak te bespreken. KBO-PCOB is daarom in Europees verband aan het onderzoeken of een app senioren kan helpen met informatie en vragen over seksuele gezondheid.

Anathema wordt een app die over seksuele gezondheid gaat. Het is te vergelijken met een cursus, waarbij u bijvoorbeeld informatie krijgt over het ouder wordende lichaam, hoe behoeftes kunnen veranderen en welk effect medicijnen kunnen hebben. De deelnemer krijgt bijvoorbeeld oefeningen die passen bij de persoonlijke situatie. Op dit moment wordt gewerkt aan een prototype. Het is de bedoeling dat de App zelfstandig gebruikt kan worden.

Binnenkort start de testfase van deze App. Veel senioren staan positief tegenover een app waar zij veilig en discreet informatie kunnen terugvinden en hulp kunnen krijgen. Heeft u ook interesse? Meldt u dan aan als tester. Lees meer op de projectpagina.

Lees persbericht over onderzoek seks

Dit bericht verscheen eerder op KBO-PCOB

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden