Late lentetocht op 25 mei 2023

20 apr 2023 Hardinxveld-Giessendam

Late lentetocht D.V. 25 mei 2023

Het is volop lente als we opnieuw met elkaar op stap gaan. Met ´onze´ comfortabele touringcar rijden we dwars door de drukte van de Randstad naar het Westlands Museum in Honselerdijk. Dit is dé plek om kennis te maken met deze bijzondere streek, het grootste glastuinbouwgebied van de wereld. Een uniek onderdeel van het museum is de historische tuin met fruitmuren, bruggetjes en allerlei soorten kassen uit vroeger tijden. Op ouderwetse wijze worden hier nog producten geteeld zoals druiven, perziken en vergeten groentes.

 

De koffie/thee met appelgebak staat voor ons klaar én enthousiaste vrijwilligers, veelal oud-tuinders, leiden ons rond. Als klap op de vuurpijl doen we ook een veilingspel, waarbij u kunt bieden op fruit en/of groente.

Na een heerlijk luxe lunch maken we een rondvaart door het Westland. De waterwegen in deze streek werden vroeger gebruikt om producten te vervoeren. Vandaag nemen wij plaats op een ‘schuit’ voor een rondvaart door een divers landschap tussen kassen, polders en dorpskernen. De boot is goed toegankelijk en kan helemaal overdekt worden.

We sluiten deze dag af met een diner bij restaurant De Baron in Wassenaar. Na de avondspits rijden we daarna terug naar ons dorp, waar we rond 20.00 uur arriveren.

Gaat u ook mee?

Meldt u dan aan bij Hester Baks, tel. 06 52646092 of

via e-mail, bakshester@gmail.com

Prijs: € 82,00 pp. Dit bedrag dient u voor 18 mei 2023 te hebben overgemaakt op bankrekeningnummer NL65 RABO 0325.0509.29 t.n.v. Reiscommissie PCOB Hardinxveld- Giessendam, onder vermelding van dagtocht 25 mei 2023.

Prijs is inclusief:

* touringcar met chauffeur
* koffie/thee met appelgebak en slagroom
* bezoek en rondleiding Westlands museum in Honselerdijk
* rondvaart met De Gantel door het Westland
* diner bij restaurant De Baron in Wassenaar
* fooi voor de chauffeur Opstapplaatsen:

* 8.30 uur: Rembrandthof
* 8.40 uur: Station
* 8.45 uur: Weideveld
* 8.50 uur: Jacobsweer
* 8.55 uur: Peulenplein

D eze dagtocht is geschikt voor uw rollator

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden