250 duizend senioren ontvangen babbeltrucsticker van KBO-PCOB

4 mrt 2020 Landelijk

Deze week ontvangen maar liefst 250 duizend senioren de speciale babbeltrucsticker van seniorenorganisatie KBO-PCOB. Op deze sticker, die je aan de binnenkant van de deur(post) plakt, staan belangrijke tips tegen de babbeltruc. De sticker wordt verspreid onder de lezers van het Magazine van KBO-PCOB.

De sticker is vooral bedoeld om onder senioren bewustwording te creëren voor als er iemand aanbelt en je niemand verwacht. Want babbeltrucplegers kloppen graag aan bij senioren, blijkt uit eerder onderzoek van seniorenorganisatie KBO-PCOB. Maar liefst 1 op de 4 senioren is weleens geconfronteerd met een babbeltruc. Ze zijn ofwel slachtoffer geworden, ofwel aan een babbeltruc ontsnapt. Recent was er nog melding van de Corona-babbeltruc, waarbij twee vrouwen zich voordeden als medewerkers van het Albert Schweitzer ziekenhuis die kwamen controleren op de symptomen van het virus.

Tips

De belangrijkste boodschap op de babbeltrucsticker van KBO-PCOB is: doe nooit zomaar open als je niet iemand verwacht. Gebruik een kierstandhouder en laat niemand binnen. Vertrouw je het niet, bel dan de politie.

Senioren die meer informatie willen of tips tegen de babbeltruc zoeken, kunnen een veiligheidsadviseur van KBO-PCOB aanvragen of gaan naar kbo-pcob.nl/babbeltrucs.

Dit bericht verscheen eerder op KBO-PCOB

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden