Otto Magel

5 jan 2021 Landelijk

Otto Magel vindt dat zijn werk nog niet af is. Daarom is hij blij dat hij nog een tweede termijn door kan als Ledenraadslid. De eerste tekenen van de samenwerking tussen KBO en PCOB vindt hij hoopgevend. Maar hij ziet het tegelijk als de verantwoordelijkheid van de Ledenraad om erop toe te blijven zien dat er een sterke ouderenorganisatie komt, die het belang van ouderen uitdraagt en behartigt. Otto Magel ziet dat de ingrijpende stelselwijzigingen op het gebied van zorg, wonen, welzijn en pensioenen – die in de afgelopen kabinetsperiode zijn doorgevoerd – voor ouderen niet altijd positief hebben uitgepakt. Hij vindt het een taak van de PCOB om met het nieuwe kabinet het gesprek te voeren over reparatie van de nadelige gevolgen van die wijzigingen en over verbetering van de positie van ouderen. De lasten moeten evenwichtig gedeeld worden, vindt hij. Waarbij de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen, zowel jong als oud.

Naast zijn inzet voor de PCOB is Otto Magel sinds 2012 actief lid van de cliëntenraad van MEE & de Wering, een organisatie voor maatschappelijke dienstverlening en cliëntenondersteuning.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden