Joke van der Kruk

24 dec 2020 Landelijk

Joke van der Kruk wil haar kennis en ervaring op het terrein van gezondheidszorg, wonen en bestuur inzetten voor de PCOB Ledenraad. Ze is graag betrokken bij zinvolle mensgerichte beleidszaken in de samenleving. Luisteren naar de belangen van de leden in de afdelingen in Groningen, is daarbij essentieel voor haar.

In haar eerste baan als leidinggevende binnen de ‘bejaardenzorg’, werd zij zich bewust van de hulp en zorg die op diverse terreinen nodig is voor ouderen. Tegelijk zag ze ook hun zelfredzaamheid en de behoefte aan zingeving.  In haar functie als hogeschooldocent voeding /diëtetiek en als onderzoeker, stond de zorg voor het persoonlijk welzijn centraal. Meer specifiek draaide het vooral om voeding bij gezondheid en ziekte.

Bestuurlijk heeft Joke van der Kruk de nodige ervaring. Zo was ze onder andere ledenraadslid van zorgverzekeraar Menzis en bestuurslid in zowel maatschappelijke als politieke organisaties. Momenteel is ze voorzitter van de vereniging van eigenaren van een wooncomplex en lid van de Commissie buitenlands gediplomeerden volksgezondheid.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden