Henk Zieleman

5 jan 2021 Landelijk

Ik kijk er naar uit: een nieuw begin met de nieuwe ledenraad waarin alle kerkelijke stromingen zijn vertegenwoordigd die onze achterban rijk is. Prachtig die verbondenheid van mensen binnen de PCOB, als belangenvereniging. Samen nadenken over en inspelen op actuele vraagstukken, als kracht en tegenkracht. Om je heenkijken, ontwikkelingen toetsen en altijd primair gericht zijn op mensen. Als een vlammetje dat Gods licht en genade doorgeeft.  

 De kernwaarde van ons bestaan als PCOB – omzien naar elkaar – is voor mij altijd leidend geweest. 

Ik heb steeds vanuit de overtuiging geleefd dat je niet alleen voor jezelf in deze wereld leeft, maar ook voor de ander. Anders gezegd: wel jezelf zijn, maar niet alleen met jezelf bezig zijn. Elkaar ruimte geven en ruimte maken voor elkaar.  Persoonlijk, beroepsmatig, maatschappelijk en kerkelijk heb ik steeds getracht vanuit die gedachte te werken. Dat heeft me o.a. bij de Ledenraad PCOB gebracht. Een positieve bijdrage leveren aan de samenleving, in het bijzonder gericht op een vruchtbare, maar ook noodzakelijke, samenwerking van protestanten en katholieken (binnen PCOB en Unie KBO). 
Bovendien staan we voor mijn gevoel ook voor een uitdaging, mede daarom heb ik besloten om mij nogmaals voor vier jaar verkiesbaar te stellen. Onder welke omstandigheden? Dat is in dit coronatijdperk moeilijk te zeggen. Het einde lijkt in zicht, maar zal de toekomst ooit weer worden zoals het was? Onderhuids leeft er een soort onzekerheid. Ook hebben we elke dag te maken met veranderingen. Uitdagend en inspirerend. 

 Als er iets is dat wij de afgelopen jaren hebben mogen leren, is het dat we samen zoveel meer bereiken dan alleen. Laten we het daarom met elkaar doen, dan is niets onmogelijk!  

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden