Ad Korteweg

5 jan 2021 Landelijk

Ad Korteweg heeft in de afgelopen vier jaar als Ledenraadslid van zeer nabij de stormachtige ontwikkelingen meegemaakt op het gebied van de belangenbehartiging voor senioren. Hij doelt daarmee op de samenwerking tussen KBO en PCOB, waar hij met zijn juridische achtergrond zelf ook een bijdrage aan heeft kunnen leveren.

Terugkijkend concludeert hij dat in de komende zittingsperiode niet alleen de communicatie top-down maar ook bottom-up geoptimaliseerd dient te worden. Iets waar hij zich met al zijn gedrevenheid voor in wil zetten.

Ad Korteweg studeerde rechten en werkte tot 2003 als bedrijfsjurist bij de Nederlandsche Bank. Sinds zijn uittreden vervulde hij vele vrijwilligersfuncties op het terrein van seniorenbeleid. Op dit moment is hij nog bestuurslid van PCOB-afdeling Soest/Soesterberg.

Hij hoopt dat hij (als lid van) de Ledenraad in goede samenwerking met Landelijk Bestuur en de Directie het ingezette proces van samenwerking verder gestalte kan en zal geven.  Zodat KBO-PCOB als grootste seniorenorganisatie de ouderen de stem kan geven die zij ten volle verdienen.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden