Activeer onderstaande afdeling als “mijn afdeling”.

Afdeling Schoonebeek/Nieuw Amsterdam-Veenoord

Wie zijn wij?

De Afdeling Schoonebeek/Nieuw-Amsterdam/Veenoord van de PCOB stelt zich ten doel de geestelijke en materiële belangen van de oudere inwoners van Schoonebeek/Nieuw-Amsterdam/Veenoord in de meest uitgebreide zin te behartigen.

Wat biedt de PCOB Afdeling Schoonebeek/Nw-Amsterdam/Veenoord  u?

Het bestuur van de Afdeling Schoonebeek/Nieuw-Amsterdam/Veenoord organiseert regelmatig bijeenkomsten voor ontmoeting, ontspanning en ontwikkeling.
Verder kunnen ouderen bij de afdeling terecht voor persoonlijk advies als het gaat om zorg, inkomen, huisvesting, welzijn, veiligheid en mobiliteit.

Als u lid wordt van de PCOB, dan kunt u zowel landelijk als lokaal gebruik maken van een aantal voordelen, te weten:

Magazine van KBO-PCOB

Leden ontvangen 10 maal per jaar gratis het Magazine van KBO-PCOB (voorheen Perspectief). Het blad biedt veel aandacht voor nieuwe ontwikkelingen, beleidsmatige onderwerpen, reizen, cultuur en vrije tijd. Vanaf 2019 is de verschijningsdag voor KBO- en PCOB-leden gelijk; namelijk op dinsdag. De bezorgers hebben zeker een week om het blad bij alle leden in de bus te krijgen. Onderstaand de verschijningsdata:

 
Uitgave Nummer Verschijnings datum
Februari (nr. 2) 29 januari
Maart (nr. 3) 26 februari
April (nr. 4) 26 maart
Mei (nr. 5) 30 april
Juni (nr. 6) 28 mei
Juli/Augustus (nr. 7/8) 25 juni
September (nr. 9) 27 augustus
October (nr. 10) 24 september
November (nr. 11) 29 oktober
December/Januari (nr. 12/1) 3 december

 

Nieuwsbrief  (’t Ruggesteuntje) – Afd. Schoonebeek/Nw-Amsterdam/Veenoord

U ontvangt 2 maal per jaar het “Ruggesteuntje” met actuele informatie over zaken die ons als senioren in Schoonebeek/Nieuw-Amsterdam/Veenoord aangaan. Ook vindt u daarin onze (maandelijkse) activiteiten met de wijze waarop u zich o.a. voor excursies kunt aanmelden.
Op deze website zijn de “Ruggesteuntjes” digitaal te lezen.

Invullen belastingaangifte

Veel PCOB-ers helpen 65-plussers met het invullen van hun belastingformulier. In onze afdeling zijn ook invullers actief.

Ledenvoordeelpas PCOB

Ieder lid van de PCOB krijgt een ledenpas. Voor leden van de PCOB is er de KBO-PCOB Ledenvoordeelpas. Daarmee krijgt u aantrekkelijke kortingen op tal van producten en diensten. PCOB werkt hiervoor samen met diverse landelijke partijen, waaronder zorgverzekeraar Zilveren Kruis, maaltijdleverancier Apetito en het KBO-PCOB Energiecollectief. In het Magazine van KBO-PCOB staan maandelijks artikelen die aangeboden worden via deze ledenpas.

Voordeel op zorgverzekering

Aan het einde van het jaar is het goed om te kijken of uw huidige polis van de zorgverzekering nog bij u past. Misschien overweegt u een ander pakket, of wilt u zelfs overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Overstappen kan tot 31 december. Speciaal voor leden heeft de KBO-PCOB aantrekkelijke kortingen bedongen bij de volgende zorgverzekeraars:  Zilveren Kruis – Pro Life – Interpolis – De Friesland
Op de landelijke site van de KBO-PCOB vindt u gedetailleerde informatie.

Activiteiten

Onze afdeling organiseert regelmatig bijeenkomsten en activiteiten voor ontmoeting, ontspanning en voorlichting. Deze staan vermeld in het Ruggesteuntje. Het organiseren van activiteiten vinden wij belangrijk, want bij veel ouder wordende mensen slaat ook de eenzaamheid vaak toe.

Wilt u zich ook actief inzetten?

De PCOB Afdeling Schoonebeek/Nieuw-Amsterdam/Veenoord is altijd op zoek naar nieuwe leden. We zoeken senioren die ons werk willen ondersteunen, die actief mee willen werken aan hun en onze toekomst en die oog hebben voor ouderen die het minder hebben getroffen.

Ouder worden betekent soms eenzaamheid, een slechte gezondheid, een kwetsbare financiële positie en/of de regie over het leven verliezen. Ook deze groep vraagt aandacht. Omzien naar elkaar staat hoog in het vaandel bij ons als PCOB Afdeling Schoonebeek/Nieuw-Amsterdam/Veenoord.

Wij ontplooien daarom veel activiteiten.

Doet u mee?

Neemt u gerust contact op met onze secretaris om u aan te melden.

Contact

Mw. G. Oosterveld-Kikkert

E: gjrotmensen@gmail.com