Activeer onderstaande afdeling als “mijn afdeling”.

Afdeling Leusden

Typisch mooi Leusden - de rust van het ValleikanaalPCOB Leusden – wie zijn wij?

Protestants Christelijke Ouderen Bond (PCOB) – afdeling Leusden
De Leusdense afdeling van de Protestants Christelijke Ouderen Bond – kortweg: PCOB Leusden – is een levendige seniorenorganisaties voor actieve vijftigplussers in Leusden, Achterveld en Stoutenburg. Voor onze 320 leden organiseren wij verschillende activiteiten zoals reizen, gastlezingen en maandelijks een borrel. Daarnaast komen wij op voor de belangen van senioren in onze gemeente. De grote kracht van de PCOB in Leusden is dat onze leden, waar nodig, naar elkaar omzien. Een lidmaatschap van de PCOB Leusden: het zorgt voor gezelligheid en zingeving. Iets voor u, uw ouder(s), een buur, vriend of kennis?

Ouderen in Leusden
Maar liefst 25% van de Leusdenaren is 65 of ouder. Daarmee maken ouderen een belangrijk deel uit van de Leusdense samenleving. Samen met andere belangenbehartigers komt de PCOB Leusden op voor de belangen van senioren in Leusden. Zo maken wij ons sterk voor goed openbaar vervoer, voor goede woon- en winkelvoorzieningen voor ouderen en zetten wij ons in om eenzaamheid te bestrijden. Door lid te worden van de PCOB Leusden, kunnen wij ook uw belangen beter behartigen. De PCOB Leusden maakt deel uit van de stichting Samenwerkende Ouderenorganisaties Leusden (SOL), samen met andere ouderenbonden.

Ben (75 jaar): “Ik was nooit van plan om lid te worden van een ouderenbond. Totdat ik meeging met een dagtocht naar de Friese meren.  Ik kreeg daar plezierig contact met leeftijdsgenoten.  Ik ben daarna lid geworden, want ik wil vaker zulke uitjes met gezellige mensen meemaken.  En ik ben ook blij dat er over de toekomst van ouderen wordt nagedacht.”

 

Grijze borrels – goed bezocht

Activiteiten

De PCOB Leusden organiseert met grote regelmaat allerlei interessante activiteiten. Wat weet u bijvoorbeeld over de revisie van de Nieuwe Bijbelvertaling, of over de ontwikkeling van de Arkemheensepolder? Tijdens onze lezingen brengen verschillende experts u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. In de zomer drinken we koffie of gaan we samen lunchen in de omgeving.
En kent u de seniorenborrels al? Een uitstekende manier om informeel andere leden van ouderenbonden te ontmoeten, in een van de vele horecagelegenheden van Leusden. Twee keer per jaar organiseren we bovendien een dagtocht en brengen we een bezoek aan een bezienswaardigheid in Nederland. Zeilen in Friesland, glasblazen in Leerdam: onze dagtochten zijn altijd verrassend én inspirerend. Interesse? Kom vrijblijvend eerst eens kijken bij een van onze bijeenkomsten, seniorenborrels of andere activiteiten.

Wat doet de Protestants Christelijke Ouderen Bond Leusden voor u?

Samen sterker! Omzien naar de medemens. Het zit soms in een klein gebaar. In warme woorden. In een goed gesprek. Of een fleurige attentie bij ziekte, ander leed of juist bij een mooie gebeurtenis. Waar en wanneer nodig, besteden onze leden aandacht aan elkaar. De Bijbel, Gods woord, is onze leidraad en inspiratiebron. Met uw PCOB-pasje geniet u bovendien korting op borgverzekeringen, reizen, telefonie, rijbewijskeuringen en energie. Kijk op www.pcob.nl voor alle voordelen. De PCOB Leusden is onderdeel van de landelijke PCOB organisatie die samenwerkt met de KBO in KBO-PCOB. Deze organisatie telt 250.000 leden en is de grootste seniorenorganisatie van Nederland. KBO-PCOB komt op voor de belangen van senioren in politiek Den Haag. Met uw lidmaatschap van de PCOB in Leusden draagt u ook bij aan landelijke belangenbehartiging van en voor senioren.

Word ook lid van de PCOB Leusden!

Lid worden? via e-mailadres leusden@pcob50plus.nl. Op www.pcob.nl/uw-afdeling/leusden vindt u meer informatie.

Contact

Dhr. J. Scholsberg

E: leusden@pcob50plus.nl