Activeer onderstaande afdeling als “mijn afdeling”.

Afdeling Emmen

Wat doen wij?

Het bestuur van de afdeling Emmen organiseert regelmatig bijeenkomsten voor ontmoeting, ontspanning en ontwikkeling.  Dat is belangrijk, want bij veel ouder wordende mensen slaat de eenzaamheid vaak toe. De ledenmiddagen worden aangekondigd in onze nieuwsbrief (‘INFO’) en op deze site.

Verder kunnen ouderen bij de afdeling terecht voor persoonlijk advies, wanneer het gaat om zorg, inkomen, huisvesting, welzijn, veiligheid en mobiliteit.

De PCOB probeert ook plaatselijk het overheidsbeleid positief te beïnvloeden en houdt zodoende een vinger aan de pols. Dan gaat het bijvoorbeeld over vervoer, wonen, zorg en veiligheid in uw omgeving.

Ook kunnen PCOB-leden gebruik maken van diverse ledenvoordelen. Hierover wordt regelmatig gepubliceerd in het blad KBO-PCOB Magazine, dat de leden tien maal per jaar  ontvangen. Dit blad biedt veel aandacht voor onderwerpen als nieuwe ontwikkelingen, beleidsmatige onderwerpen, reizen, cultuur en vrije tijd. Een proefnummer is op te vragen via www.pcob.nl. Het Magazine verschijnt tien maal per jaar.

Tevens geeft de plaatselijke afdeling een eigen blaadje “INFO” uit. Deze nieuwsbrief verschijnt 8 maal per jaar.

Belasting invullen

De meeste afdelingen verzorgen voor de leden het invullen van hun belastingaangifte. Veel PCOB-leden helpen 65-plussers bij het invullen van hun belastingformulier. In onze afdeling zijn ook invullers actief.

Rijbewijskeuring

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de Rijbewijskeuringsarts twee maal per maand in het Cultureel Centrum De Marke, Statenweg 107. Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via de website: www.rijbewijskeuringsarts.nl.  Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E € 45,00, medisch € 65,00, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas € 65,00Leden van CNV/FNV/ouderenbonden krijgen € 10,00 korting op bovenstaande prijzen. Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken. Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Gezondheidsverklaring gekocht te worden en is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD). U beantwoordt de vragen en stuurt de Gezondheidsverklaring naar het CBR. Binnen een week krijgt u het Keuringsverslag dat de arts moet invullen per post of via de mail toegestuurd van het CBR. De verwerking en beoordeling door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om tijdig een afspraak te maken voor een keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom. 

Commissie Lief en Leed

Door de vrijwilligers van de commissie Lief en Leed worden verjaardagskaarten verstuurd aan leden van 85 jaar en ouder.

Reiscommissie 

De Reiscommissie van onze afdeling organiseert jaarlijks een of meer dagtochten naar een of meerdere locaties. De reisjes worden in de INFO en op deze website geplaatst.

Wilt U zich ook actief inzetten?

De PCOB is altijd op zoek naar nieuwe leden. Senioren die het werk willen ondersteunen, die actief meewerken aan hun toekomst en die oog hebben voor ouderen die het minder treffen. Ouder worden betekent soms eenzaamheid, een slechte gezondheid, een kwetsbare financiële positie of de regie van het leven verliezen. Ook deze groep vraagt aandacht. Omzien naar elkaar staat hoog in het vaandel bij de PCOB.

De PCOB ontplooit veel activiteiten. Doet U ook mee? Neem dan contact op met de secretaris van
de afdeling (dhr. Gerrit Kroes, tel. 0591-632407).

Word nu lid of vraag een informatiepakket aan : e-mail info@pcob.nl

Contact

Dhr. G. Kroes (Gerrit)

E: gerritenanja@hetnet.nl