Activeer onderstaande afdeling als “mijn afdeling”.

Afdeling Den Hoorn (ZH)

Omzien naar elkaar

De gemeente Midden-Delfland kent op dit moment twee zelfstandige PCOB-afdelingen: Den Hoorn en Maasland-Schipluiden.

De afdeling Den Hoorn heeft ongeveer 135 leden op ongeveer 100 adressen. Vanuit haar grondslag streeft de bond naar een maatschappij waarin iedereen met zijn of haar mogelijkheden volwaardig kan functioneren.

Veel leden komen graag naar de ontmoetingsmiddagen die gehouden worden op de vierde woensdag van de maand in de grote zaal van de Kickerthoek. Deze worden samen met de KBO georganiseerd waarbij wij beurtelings verantwoordelijk zijn voor de organisatie. Op die middagen zijn er informatieve presentaties maar er is ook gelegenheid voor ontmoeting en gezelligheid. Kijk in het blok Agenda hierboven om de komende activiteiten van onze afdeling te bekijken.

Acht keer per jaar verschijnt het PCOB Magazine, uitgegeven door de landelijke organisatie met als bijlage de plaatselijke Nieuwsbrief.

Maar er is meer:
 • Zo kunnen leden terecht bij vrijwillige deskundigen die willen helpen bij het invullen van de belasting. Deze vrijwilligers (HUBA’s) worden jaarlijks bijgeschoold.
 • Indien leden zelf geen oplossing hebben voor een thuisklusje dan wil Theo Rust hen graag helpen.
 • Drie keer per jaar is er een uitje: Pannenkoeken eten, Chinees tafelen en een bustocht.
 • Omzien naar elkaar is een belangrijk punt voor ons. De dames van Lief&Leed besteden aandacht aan diegenen die het moeilijk hebben, maar ook aan jarigen en jubilarissen.
 • Op landelijk niveau behartigt de PCOB de belangen van ouderen en lokaal gebeurt dat bij ons op gemeentelijk niveau o.a. via de Coalitie Midden-Delfland Senioren en de Adviesraad Sociaal Domein.

Kortom, de PCOB in Den Hoorn is een fijne club waar u zich snel thuis zult voelen en die u als nieuw lid van harte zal verwelkomen.

U kunt lid worden door contact op te nemen met het verenigingsbureau, maar u kunt zich ook direct bij de afdeling melden. De ledenadministratie van PCOB Den Hoorn wordt verzorgd door Jan Eijgenraam, email: eijgenraam.jan@gmail.com of tel. 015 261 54 65

 

De minimum contributie voor 2024 voor PCOB Den Hoorn bedraagt € 28 per jaar (landelijke richtlijn € 35) voor een individueel lidmaatschap. De afdeling draagt daarvan € 23,65 af aan het landelijke verenigingsbureau.

Voor een partnerlidmaatschap geldt een minimum contributie van € 45 (richtlijn € 58) en de afdracht daarvan is € 42,35.

Wij willen een lidmaatschap graag voor iedereen betaalbaar houden en doen daarom (niet vergeefs) een beroep op de solidariteit van onze leden.

Wij kunnen de minimum contributie zo laag houden omdat veel leden bereid zijn om méér te betalen dan de genoemde minimum bedragen.

 

Opzeggen van het lidmaatschap kan tot een maand voor het einde van het kalenderjaar.

Neem daarvoor contact op met het verenigingsbureau of met de afdeling. De ledenadministratie van de afdeling Den Hoorn wordt verzorgd door Jan Eijgenraam, email: eijgenraam.jan@gmail.com of tel. 015 261 54 65

 

Belangenbehartiging, omzien naar elkaar en voordeel. En dat alles voor een lidmaatschap van slechts enkele euro’s per maand. Word ook lid van PCOB en profiteer van veel voordelen.

 1. Bespaar tot wel honderden euro’s per jaar
 2. Leuke lokale activiteiten en bijeenkomsten
 3. Uw stem in gesprek met de politiek
 4. Voordeel op uw zorgverzekering, energierekening en allerlei producten
 5. Gratis advies over onder andere zorg, welzijn, veiligheid, financiën of vervoer
 6. Hulp van een ervaren en speciaal opgeleide vrijwilliger bij het invullen van uw belastingaangifte of het aanvragen of wijzigen van uw zorg- en/of huurtoeslag.
 7. Ontvang 8x per jaar ons magazine

 

Nieuwsbrief PCOB Den Hoorn ZH

De meest recente nieuwsbrief opent in een apart venster indien u op de onderstaande knop klikt.

Vanaf 75 jaar moet u gekeurd worden bij verlenging van uw rijbewijs.

U heeft om te beginnen een “Gezondheidsverklaring” nodig. Die vult u zelf in, daarom wordt die ook wel “Eigen verklaring” genoemd. U kunt op 2 manieren te werk gaan:

 • Op papier en per post: U koopt de papieren Gezondheidsverklaring bij de gemeente, daarna invullen en opsturen naar het CBR. U krijgt na verloop van tijd van het CBR het keuringsverslag (ook wel gezondheidsverklaring genoemd) toegestuurd, daarmee gaat u naar de keuringsarts.

 • Digitaal met de computer: U logt in met uw DigiD bij “Mijn CBR”. Houd uw smartphone bij de hand want u kunt bij het CBR alleen inloggen met een extra beveiliging via een SMS die naar uw telefoon wordt gestuurd. U kunt nu op de computer in uw “Mijn CBR” de Gezondheidsverklaring invullen, u hoeft dan dus niets per papieren post te doen. Het CBR stuurt u daarna digitaal het keuringsverslag (ook wel gezondheidsverklaring genoemd). Dat staat in uw “Mijn CBR”, u moet daar dus regelmatig inloggen en even kijken of het al is aangekomen. Als dat zo is dan print u alles uit wat het CBR digitaal heeft gestuurd en u neemt dat mee naar uw keuringsarts.

In beide gevallen gaat het als volgt verder:

U heeft dus van het CBR per post of digitaal het keuringsverslag/gezondheidsverklaring ontvangen. Daarin staat een code die uw keuringsarts nodig heeft om zijn bevindingen op te sturen naar het CBR, dat gebeurt altijd digitaal en bij wijze van spreken terwijl u nog in zijn wachtkamer zit. Nu is het CBR weer aan zet. Zij beoordelen de bevindingen van de arts en als alles goed is krijgt u per brief of via uw e-mail bericht dat het rijbewijs opgehaald kan worden in het gemeentehuis. Als het niet goed is krijgt u bericht van het CBR over welke stappen nog genomen moeten worden, bijv. een extra keuring.

U kunt in Delft terecht bij Rijbewijskeuringsarts: Kantoorgebouw White Park, Poortlaan 4, 2612 PA  Delft.
Alleen ná afspraak via Tel. 085 018 08 00 of via internet: www.rijbewijskeuringsarts.nl.
Let op: de keuringsarts is niet dagelijks aanwezig en soms zijn er wachttijden, dus maak tijdig een afspraak.

 • U neemt mee naar de keuringsarts:
  – Het papieren of door u geprinte Keuringsverslag/ gezondheidsverklaring van het CBR *
  – De lijst van medicijnen die u gebruikt (vraag uw apotheek of huisarts)
  – Bril en/of lenzen
  – Legitimatiebewijs
  – Contant geld want soms kan bij de arts niet worden gepind
  – Uw lidmaatschapspasje van de PCOB (om korting te krijgen)

*Bij een digitale aanvraag is het vaak voldoende om de bij het Keuringsverslag toegezonden code mee te nemen naar de keuringsarts. Vraag erna bij het maken van de afspraak.

 

De bedragen voor toeslagen veranderen in 2024 – wat betekent dit voor u?
Meer dan de helft van de Nederlanders ontvangt een toeslag.
Hebt u huurtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget? Deze bedragen gaan in 2024 allemaal omhoog.
Alleen de zorgtoeslag gaat een stuk omlaag. Dit komt omdat de eenmalige verhoging van 2023 in 2024 vervalt.

 

In 2024 kunnen meer mensen huurtoeslag krijgen. Krijgt u deze toeslagen nog niet?
Dan is het goed om te checken of u er in 2024 recht op krijgt.

 

De zorgtoeslag is de enige toeslag die in 2024 omlaag gaat. In 2023 is de zorgtoeslag eenmalig met een extra bedrag verhoogd.
Maar in 2024 vervalt deze verhoging weer. Het bedrag dat u hierdoor minder krijgt, kan oplopen tot € 32 per maand.
Sommige mensen krijgen misschien helemaal geen toeslag meer.

 

 

 

Contact

Margo Eijgenraam-van den Top

E: margovandentop@gmail.com

Let op: Acquisitie op bovenstaand e-mail adres wordt niet op prijs gesteld!

Busreis 12 juni 2024, PCOB Den Hoorn

Ons jaarlijkse uitje met de bus: Leerdam, glasblazerij en varen over de Linge.
De busreis van woensdag 12 juni is geheel volgeboekt!