Virtuele lezing Harlingerstraatweg

7 Feb 2021 Leeuwarden 14:00 Live streaming via facebook Historisch Centrum Leeuwarden (HCL)

Walter Kromhout vertelt over de historie van de Harlingerstraatweg. Deze voorname straat vormde lang de belangrijkste westelijke toegang tot Leeuwarden. Tijdens de lezing staat de bebouwingsgeschiedenis centraal. Bijzondere panden als de Dominicuskerk, het voormalig pompstation en Baensein komen aan de orde. Ook de oude trein- en tramverbindingen worden belicht. De spreker maakt gebruik van een groot aantal kaarten en foto’s uit de oude doos.


De noordzijde van de Harlingerstraatweg, gezien naar het westen, begin jaren 60

Dit voorjaar hoopt Kromhout zijn boek over de Harlingerstraatweg te kunnen presenteren. De lezing is nog net op tijd om van het (digitale) publiek aanvullende informatie en foto’s op te nemen. De Harlingerstraatweg e.o. vormt dit jaar ook het thema van Open Monumentendag in Leeuwarden.

De lezing wordt live gestreamd via facebook Historisch Centrum Leeuwarden (HCL). Aanvang: 14.00 uur. Organisatie: HCL i.s.m. Aed Levwerd en Monumentenzorg. De lezing komt later ook beschikbaar via de website van het HCL.s.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden