Verslag busreis Elburg

25 May 2023 Noordoostpolder Elburg

Verslag busreis Elburg 25 mei 2023   

Donderdagmorgen kom ik aanfietsen op het Cornelis Dirkszplein, startpunt van het busreisje van de PCOB. Omdat ik voor het eerst meeging, was ik heel nieuwsgierig hoe alles zou verlopen. Er stonden al heel wat mensen te wachten en gelukkig zag ik ook een aantal bekenden. Naam opgeven en al gauw kwam de bus er aan. Rollators er in, mensen er in, en daar gingen we al, richting Elburg. Op naar de molen “De Tijd” van bakkerij Schuld. Eeen graanmolen. En dat zegt wel wat, want graan is: brood, gebak, koeken enz. allemaal lekkers.

Het was intussen koffietijd, dus, de bus uit, de prachtige molen in en koffie drinken met gebak. Daarna werden we in 2 groepen verdeeld; 1 groep ging de winkel in waarbij van alles te proeven was (vandaag maar geen calorieën tellen) De andere groep kreeg een verhaal te horen over allerlei molens. Er bestaan wel zo’n 85 soorten-(wisten jullie dat?)

Na gewisseld te hebben gingen we weer naar het restaurant om te lunchen. Overheerlijk met een kroketje, paar lekkere broodjes en een Deens koffiebroodje. Het kon niet op: super!

Een dan weer in de bus naar de haven om een rondvaartboot te pakken die ons 1 1/2 uur van de Randmeren liet genieten. De zon scheen intussen en we konden dan ook van het achterdek profiteren. Weer terug in de haven kregen we nog tijd om Elburg in te gaan om eventueel wat inkopen te doen en natuurlijk een ijsje te nuttigen. Wat massaal werd gedaan. 5 Uur moesten we weer terug zijn op de parkeerplaats. “Bijna” iedereen was er , behalve één van onze oudste passagiers, maar gelukkig was ook hij weer gauw boven water (niet letterlijk hoor!)

Terug in de bus was iedereen moe en werd ook niet meer zo veel gepraat; lekker rustig.

En al gauw waren we weer in Emmeloord. Al met al een heerlijke dag. Ik heb er van genoten en het smaakt naar meer.

Dus zal ik er de volgende keer ook weer bij zijn? Wie weet.

 

 Ida van den Brink.

 

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden