Toneelvoorstelling “Da Costa” uit Nijeveen

28 Mar 2023 Noordoostpolder 14.00 uur MFC Nieuw Jeruzalemkerk Emmeloord (zaal 8)

Ook de jaarlijkse toneelmiddag, die gezamenlijk met leden van KBO Noordoostpolder wordt gehouden,is opgeschoven naar de maand maart. En wel op dinsdagmiddag 28 maart.

De titel van het toneelstuk is: “Noar 10 hoog achter an de Schaopstreek” 

Een blijspel in 4 bedrijven en is geschreven door Arend Takens. Hieronder de korte inhoud van het blijspel.

Jans en Triene Pot bint boer af en willen het wat rustiger an gaan doen. Maar Triene hef er nog niet zoveule zin an, doch heur man Jans des te meer. Jans wil naor een appartement 10 hoog an de Schaopstreek om daar de hele dag van het prachtige uitzicht te genieten en wat Jans wil….giet deur! Dit brengt overigens wel een hoop trammelant met zich mee. Jans zien breur, die dominee is op het dorp en ook nog altied vrijgezel is, woont bij Jans en Triene in. Dat ziet Triene niet meer zo zitten en stelt daar dan ook eisen an. Ook andere dingen wil Triene aanpakken. Zo mut er volgens heur ook neudig een nieuwe bank komen. En de dominee wordt er deur sommigen op gewezen dat hij zundags, als herder van zien kudde, vanaf de kansel zien ogen maar ies over de schaopies mut laten dwalen. Misschien dat daor wel een geschikt schaopie tussen zit. Want het wordt wel iens tied dat hij aan de vrouw kump. En of dat allemaole lukt?

 

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden