Sobere maaltijd + film in de 40-dagentijd

5 Apr 2022 Leeuwarden 19:30 uur Grote Kerk of Jacobijnerkerk (Refter) Bredeplaats 4 8911 EP Leeuwarden

Sobere maaltijd en film in de Refter

Gedurende de 40 dagen voor Pasen zijn in de refter van de Grote of Jacobijnerkerk vijf boeiende films te zien, die goed passen bij het thema van de Protestantse Kerk voor deze tijd: ‘Alles komt goed?!’

We vervolgen het filmprogramma van 2020. Hopelijk is corona ons nu goed gezind. Op het programma staan volgende films:

Film: Dear Comrades!

dinsdagavond 5 april 2022 19:30 uur 

Pas na de val van het communisme werd duidelijk dat de Communistische Partij in het Russische plaatsje Novotsjerkassk in 1962 met extreem geweld een arbeidersopstand onderdrukte. Andrei Kontsjalovski maakte er dit striemende drama over.

Zie ook sliekerfilm.nl/film/seniorenmiddag-dear-comrades  bij 19 mei 2022
Meer info over de films vind je op de geloveninleeuwarden.nl en op jacobijner.nl

Voordat de film begint – om 19.30 uur – is er vanaf 18.30 uur een sobere maaltijd van (door de deelnemers ingebrachte) ‘droge’ sneetjes brood met water, met soep ‘uit het pannetje van de diaconie’: zonder vlees, maar wel voedzaam. Tijdens het eten kan van gedachten worden gewisseld over een gespreksonderwerp dat door één van de maaltijdgangers is ingebracht. Na de film is er een kort nagesprek met koffie en/of thee. Overigens mag je ook komen alléén om eten of alléén voor de film.

 

Organisatie Protestantse Gemeente Leeuwarden, Wijkgemeente De Jacobijner

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden