Slieker film | SENIORENMIDDAG: Une belle course

16 May 2024 Leeuwarden 14:30 uur - 16:01 uur Slieker film, Wilhelminaplein 92, 8911 BS Leeuwarden T 058 205 0320

Wanneer Madeleine naar een verzorgingstehuis moet, vraagt ze een taxichauffeur langs de plekken die wat betekend hebben in haar leven te rijden.

Seniorenmiddagen in Slieker
Slieker organiseert iedere derde donderdag van de maand een middag speciaal voor ouderen. Uiteraard hoef je geen senioren te zijn (of je zodanig te voelen) om de film te kunnen bijwonen. De ticketprijs is inclusief een gratis consumptie. Een half uur voor aanvang van de film gaat de gezellige koffiehoek open, dus kom op tijd en maak kennis met de andere bezoekers.

De 92-jarige Madeleine belt een taxi om haar naar het verzorgingstehuis te brengen waar ze voortaan zal wonen. Ze vraagt haar chauffeur Charles langs plekken te rijden die wat betekend hebben in haar leven, om deze voor een laatste keer te kunnen zien. In de straten van Parijs wordt langzaamaan een buitengewoon leven onthuld, wat Charles meer raakt dan hij ooit had kunnen denken. Sommige taxiritten kunnen levens veranderen.

Regisseur Christian Carion brak in 2005 internationaal door met ‘Joyeux noël’, een voor een Oscar genomineerd historisch drama dat zich afspeelde in de loopgraven de Eerste Wereldoorlog. De aangrijpende rol van Madeleine wordt gespeeld door de inmiddels 94-jarige Line Renaud, van origine zangeres. Niet minder opvallend is de keuze voor tegenspeler Dany Boon, bekend van vele komische rollen.

Acteurs
Lubna Azabal, Ayoub Messiou, Saleh Bakri

Frankrijk| 2023 | 91 min. | Drama en Komedie

Zie ook sliekerfilm.nl/film/une-belle-course

Slieker Seniorenmiddag
Iedere derde donderdag van de maand
Inloop 14:00u (met gratis koffie of thee)
Start film: 14:30 uur > Blauwe Zaal
Tickets: €11,- (kortingen zijn geldig)

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden