Slieker film | SENIORENMIDDAG: Presque

15 Jun 2023 Leeuwarden 14:30 uur - 16:02 uur Slieker film, Wilhelminaplein 92, 8911 BS Leeuwarden T 058 205 0320

Louis en Igor ontdekken tijdens een ongeplande roadtrip dat ze niet zo veel van elkaar verschillen als ze hadden gedacht. Een ware feelgoodfilm die in de voetsporen treedt van ‘Intouchables’.

Seniorenmiddagen in Slieker
Slieker organiseert iedere derde donderdag van de maand een middag speciaal voor ouderen. Uiteraard hoef je geen senioren te zijn (of je zodanig te voelen) om de film te kunnen bijwonen. De ticketprijs is inclusief een gratis consumptie. Een half uur voor aanvang van de film gaat de gezellige koffiehoek open, dus kom op tijd en maak kennis met de andere bezoekers.
In het innemende ‘Presque’ ontdekken Louis en Igor tijdens een ongeplande roadtrip dat ze niet zo veel van elkaar verschillen als ze hadden gedacht. Een ware feelgoodfilm die in de voetsporen treedt van ‘Intouchables’ en ‘Hors normes’. Igor (Jollien) heeft een lichamelijke beperking. Hij bezorgt biologische groenten, woont zelfstandig en is erg in filosofie geïnteresseerd.

Door een ongeluk komt hij in contact met begrafenisondernemer Louis (Campan). Igor ziet in de gestreste Louis een goede vriend, maar die hoopt echter snel van hem af te zijn. Als Igor zich verstopt in de lijkwagen waarmee Louis naar Zuid-Frankrijk moet, volgt een bijzondere roadtrip. De mannen leren van elkaar wie ze zijn en worden vrienden voor het leven.

Hoofdrolspelers Alexandre Jollien (die zelf een beperking heeft) en Bernard Campan schreven en regisseerden de film zelf. De film was één van de publieksfavorieten op Film by the Sea.Door een toeval kruisen de paden van Louis en Igor elkaar. In een opwelling besluit Louis Igor mee te nemen. Ze vertrekken beiden in een lijkwagen om het lichaam van een oude vrouw naar de voet van de Cevennen te brengen. Het wordt een leerzame tocht.

Frankrijk | 2023 | 92 min. | Drama en Komedie

Zie ook: sliekerfilm.nl/film/presque/

Slieker Seniorenmiddag
Iedere derde donderdag van de maand
Inloop 14:00u (met gratis koffie of thee)
Start film: 14:30 uur
Tickets: €11,- (kortingen zijn geldig)

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden