Slieker film | SENIORENMIDDAG: Nomadland

21 Dec 2023 Leeuwarden 14:30 uur - 16:18 uur Slieker film, Wilhelminaplein 92, 8911 BS Leeuwarden T 058 205 0320

Nomadland. Na de economische ondergang van haar bedrijf op het platteland van Nevada gaat Fern (Frances McDormand) met een bus op pad.

Seniorenmiddagen in Slieker
Slieker organiseert iedere derde donderdag van de maand een middag speciaal voor ouderen. Uiteraard hoef je geen senioren te zijn (of je zodanig te voelen) om de film te kunnen bijwonen. De ticketprijs is inclusief een gratis consumptie. Een half uur voor aanvang van de film gaat de gezellige koffiehoek open, dus kom op tijd en maak kennis met de andere bezoekers.

Nomadland
Poëtisch meesterwerk over de Amerikaanse Fern (Frances McDormand), een zestiger die na het overlijden van haar man alles achterlaat en als heuse nomade in een camper van plek naar plek trekt. Op zoek naar tijdelijke klusjes, omdat ze anders financieel niet rond kan komen. En ze is niet de enige, want onderweg komt ze veel zestigplussers tegen die ook – soms noodgedwongen, soms vrijwillig – hebben gekozen voor een bestaan als moderne nomade.

In ‘Nomadland’ spelen echte nomaden Linda May, Swankie en Bob Wells de mentoren en vrienden die Fern steunen tijdens haar ontdekking van het Amerikaanse westen.

Met veel sfeer, prachtige beelden en een indrukwekkende hoofdrol van McDormand won ‘Nomadland’ in 2021 drie Oscars (beste filmbest regie en beste vrouwelijke hoofdrol) en twee Golden Globes (voor beste film (drama) en beste regisseur (Chloé Zhao)).

VS | 2020 | 108 min. | Drama
Zie ook sliekerfilm.nl/film/nomadland

Slieker Seniorenmiddag
Iedere derde donderdag van de maand
Inloop 14:00u (met gratis koffie of thee)
Start film: 14:30 uur
Tickets: €11,- (kortingen zijn geldig)

 

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden