Slieker film | SENIORENMIDDAG: Living

15 Feb 2024 Leeuwarden 14:00 uur - 16:30 uur Slieker film, Wilhelminaplein 92, 8911 BS Leeuwarden T 058 205 0320

Ontroerend Brits drama met Bill Nighy als een zieke ambtenaar die tijdens zijn laatste levensdagen vecht voor een kleine overwinning op de bureaucratie van het bestaan.

Seniorenmiddagen in Slieker
Slieker organiseert iedere derde donderdag van de maand een middag speciaal voor ouderen. Uiteraard hoef je geen senioren te zijn (of je zodanig te voelen) om de film te kunnen bijwonen. De ticketprijs is inclusief een gratis consumptie. Een half uur voor aanvang van de film gaat de gezellige koffiehoek open, dus kom op tijd en maak kennis met de andere bezoekers.

See how they run
Londen, 1953. Elke dag verliest meneer Williams (Bill Nighy) zichzelf in de torenhoge stapels papierwerk die komen kijken bij de wederopbouw van het naoorlogs Verenigd Koninkrijk. Tot hij te horen krijgt dat hij ziek is en niet meer lang zal leven. Met de dood in zicht zoekt de verbitterde ambtenaar naar een manier om aan het einde van zijn kleurloze leven iets moois na te laten. Een bitterzoet verhaal, dat je weer even doet beseffen dat het nooit te laat is om het leven ten volste te omarmen.

Voor deze Britse remake van Akira Kurosawa’s meesterwerk ‘Ikru’, kon regisseur Oliver Hermanus (‘Moffie’) rekenen op een verfijnd scenario van Nobelprijswinnaar Kazuo Ishiguro (‘Never let me go’). De film ging in wereldpremière tijdens het Sundance Film Festival en oogstte er niets dan lovende kritieken.

Acteurs
Bill Nighy, Aimee Lou Wood, Tom Burke, Alex Sharpe

Verenigd Koninkrijk | 2022 | 103 min. | Drama

Zie ook sliekerfilm.nl/film/living

Slieker Seniorenmiddag
Iedere derde donderdag van de maand
Inloop 14:00u (met gratis koffie of thee)
Start film: 14:30 uur > Blauwe Zaal
Tickets: €11,- (kortingen zijn geldig)

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden