Slieker film | SENIORENMIDDAG: LINANA, A YAK IN THE CLASSROOM

16 Mar 2023 Leeuwarden 14:30 uur - 16:30 uur Slieker film, Wilhelminaplein 92, 8911 BS Leeuwarden T 058 205 0320

Een leraar in opleiding wordt naar het meest afgelegen dorp in Bhutan gestuurd en vindt daar zijn roeping.

Seniorenmiddagen in Slieker
Slieker organiseert iedere derde donderdag van de maand een middag speciaal voor ouderen. Uiteraard hoef je geen senioren te zijn (of je zodanig te voelen) om de film te kunnen bijwonen. De ticketprijs is inclusief een gratis consumptie. Een half uur voor aanvang van de film gaat de gezellige koffiehoek open, dus kom op tijd en maak kennis met de andere bezoekers.

De jonge Bhutaanse docent Ugjen wil zanger worden in Australië, maar in zijn laatste studiejaar wordt hij tegen zijn zin door het ministerie van Onderwijs afgevaardigd naar het meest afgelegen gelegen schooltje van het land, in het herdersgehucht Lunana. De grote hoogte en het gebrek aan voorzieningen van zijn primitieve nieuwe omgeving, zorgen ervoor dat hij meteen na aankomst wil vertrekken. Het warme welkom van de kinderen en de spirituele kracht van de dorpelingen, brengen hem echter tot inkeer en zullen zijn lot voorgoed veranderen.

‘Lunana,  a yak in the classroom’ was dit voorjaar de eerste Bhutaanse productie die werd ingestuurd voor de Oscar voor niet-Engelstalige film.

Bhutan | 2022 |110 min.

Zie ook: sliekerfilm.nl/film/lunana-a-yak-in-the-classroom  

Slieker Seniorenmiddag
Iedere derde donderdag van de maand
Inloop 14:00u (met gratis koffie of thee)
Start film: 14:30 uur
Tickets: €11,- (kortingen zijn geldig)

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden