Slieker film | SENIORENMIDDAG: De acht bergen

16 Nov 2023 Leeuwarden 14:30 uur - 16:58 uur Slieker film, Wilhelminaplein 92, 8911 BS Leeuwarden T 058 205 0320

‘De acht bergen’ vertelt het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno; een jongen uit de bergen.

Seniorenmiddagen in Slieker
Slieker organiseert iedere derde donderdag van de maand een middag speciaal voor ouderen. Uiteraard hoef je geen senioren te zijn (of je zodanig te voelen) om de film te kunnen bijwonen. De ticketprijs is inclusief een gratis consumptie. Een half uur voor aanvang van de film gaat de gezellige koffiehoek open, dus kom op tijd en maak kennis met de andere bezoekers.

‘De acht bergen’ vertelt het verhaal van Pietro en Bruno, een stadsjongen en een bergjongen, die vriendschap sluiten als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als Koninkrijk. Terwijl de tijd verstrijkt blijft Bruno trouw aan zijn berg, maar Pietro trekt de wereld rond.

Deze ontroerende film gaat over een tocht in eenzaamheid en liefde, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood, tegen de achtergrond van de ongerepte natuur van de Italiaanse Alpen. ‘De acht bergen’ is gemaakt naar de gelijknamige bestseller van de Italiaanse schrijver Paolo Cognetti.

Italië, België, Frankrijk | 2022 | 148 min. | Drama
Zie ook sliekerfilm.nl/film/de-acht-bergen

Slieker Seniorenmiddag
Iedere derde donderdag van de maand
Inloop 14:00u (met gratis koffie of thee)
Start film: 14:30 uur
Tickets: €11,- (kortingen zijn geldig)

 

 

 

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden