Datum:
Tijd:
Locatie: Ontmoetingskerk, Ben Websterstraat 1

Ledenmiddagen Rotterdam-Alexander

  • Alexander-Zuid (Lage Land/Prinsenland/Oosterflank) en
  • Alexander-Noord (Ommoord/Zevenkamp/Nesselande) 

          Zomeractiviteit op 18 juli 2018

  • In de maanden juni, juli en augustus hadden we tot vorig jaar geen bijeenkomsten. Vorig jaar hebben we daar verandering in gebracht door een zomeractiviteit, een high tea met een verhalenverteller, in juli te organiseren. Dat is zeer goed bevallen en daarom hebben we samen met de wijkgemeenten Ommoord en Zevenkamp op 18 juli van 14:00 – 16:30 uur in de Ontmoetingskerk, Ben Websterstraat 1, weer een zomeractiviteit gepland. Deze keer hebben we Ds. Anja Matser uit Ommoord gevraagd iets te vertellen over het boek dat zij heeft geschreven. In de Breepleinkerk hebben tijdens de oorlog de Joodse families Kool en De Zoete ondergedoken gezeten. Ze zaten in kleine ruimtes achter het orgel. Schrijfster Anja Matser hoorde van het verhaal. Anja zegt: “Het verhaal is onder mijn huid gaan zitten en ik denk niet dat het er ooit onder vandaan gaat.” Zij schreef het boek De Orgelzolders – Onderduikers in de Rotterdamse Breepleinkerk.
  • Aanmelden kan op pcob.alexander@gmail.com of telefonisch bij één van de bestuursleden van de afdelingen Rotterdam-Alexander Noord en Zuid.

Gasten zijn altijd welkom! Neem iemand mee!

Terugblik Activiteiten april en mei 2018

Alexander-Noord: Op 24 april 2018 ontvingen we Jannie van Rijn uit Bodegraven die ons op bevlogen wijze verder heeft ingewijd in het leven van Corrie ten Boom. Het gezelschap was zeer klein maar ook zeer geïnteresseerd in het onderwerp. Enkelen onder ons vertelden dat zij Corrie ten Boom persoonlijk hadden gekend en ontmoet. Dat was erg mooi en interessant om te horen, zowel voor de andere aanwezigen alsook voor Jannie van Rijn zelf.  Er werd een film vertoond over het Corrie ten Boomhuis waarbij ons ook werd uitgelegd hoe georganiseerd het er aan toeging in het huis en hoe er gewaarschuwd werd als de onderduikers gevaar liepen waarna zij zich binnen enkele minuten in de schuilplaats moesten verbergen. Geweldig om te bedenken dat deze schuilplaats nooit is gevonden, ook niet nadat Corrie en haar familie verraden zijn. Dan was er de mogelijkheid om over Corrie ten Boom diverse boeken, een cd met voordrachten én een cd met daarop de verfilming van het boek “De Schuilplaats” aan te schaffen. Verder uiteraard ook informatie over de Stichting Corrie ten Boomhuis in Haarlem dat te bezoeken is tijdens een rondleiding met een gids. Jannie van Rijn vertelde ons waarom en hoe zij in haar levensloop en haar levens-beschouwing ook geïnspireerd is door Corrie ten Boom. Deze persoonlijke benadering, samen met de bijdragen van de toehoorders, maakte deze bijeenkomst erg speciaal. 

Alexander-Zuid en Noord: Op woensdag 9 mei en  dinsdag 22 mei 2018 heeft Betsy de Keizer ons “De charme van het ouder worden” onthuld. Het ging er hierbij vooral om hoe je zelf de regie kunt houden. Immers, 90% van de ouderen wil in het eigen huis blijven wonen. Dat kan vaak wel door allerlei hulpmiddelen, zoals trapliften, maar ook een nieuwe vorm om zelfstandig steunkousen aan en uit te trekken. Wat moet je doen om veilig te wonen, het vallen zoveel mogelijk tegen te gaan etc. Ook is het belangrijk na te denken over je tuinonderhoud, of dat nog mogelijk is. Dus langer thuis wonen is mogelijk maar denk wel goed en op tijd na als dat niet meer gaat.