PCOB Ledenbijeenkomst | Afval, wat is dat precies?

30 Apr 2024 Leeuwarden 14:30 uur - 16:30 uur Kurioskerk, Julianalaan 38, 8932 AA Leeuwarden. T 058 21609008 (kerkgebouw)

Programma voor deze middag is gewijzigd. Het programma met de bekende beedhouwster Roelie Woudwijk zal vertellen over haar werk is uit gesteld. Woudwijk komt nu op 24 september 2024.

Afval, wat is dat precies?
Van Omrin-medewerkers Elske van der Kooi-de Boer en Cobie Idzenga krijg je interessante informatie over de actuele werkwijze van Omrin want wat gebeurt er precies met groente- fruit- en tuinafval, glas, papier, textiel en met afval dat je niet gescheiden kunt inleveren? Daarnaast worden de voor- en nadelen van de invoering van het Diftarsysteem besproken. Volgens onderzoek produceren we in Nederland elk jaar bijna 490 kilo afval per persoon waarvan ongeveer 60% gescheiden wordt ingeleverd. Samen aan een schone en duurzame wereld bouwen, begint bij minder afval produceren en meer afval hergebruiken. Op een speelse manier wordt besproken hoe jij je steentje kunt bijdragen om de afvalberg te verkleinen. En het afvalproces bekijken door een VR bril, hoe bijzonder is dat!

In de pauze is er koffie of thee.
Gasten zijn van harte welkom! Neem gerust een familielid, buurman/-vrouw mee.

Zie programma in de Kurioskerk (gewijzigd).

Seniorencoalitie
Wij maken ons sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar. In de Seniorencoalitie werken we samen met ANBO, NOOM, SOMNL en Koepel Gepensioneerden door een gezamenlijke krachtige stem te laten horen.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden