PCOB Ledenbijeenkomst | Bajesverhalen over liefde & ander ongemak

23 Jan 2024 Leeuwarden 14:30 uur - 16:30 uur Kurioskerk, Julianalaan 38, 8932 AA Leeuwarden. T 058 21609008 (kerkgebouw)

Henk Dillerop werkt al ruim veertig jaar tussen en met ‘zware’ criminelen. Vrijwel dagelijks heeft hij contact met moordenaars, verkrachters, overvallers, drugshandelaren, fraudeurs en brandstichters. De afgelopen zestien jaar als gevangenisdirecteur en daarvoor ruim vijfentwintig jaar als rechercheur bijzondere zaken en als chef van de criminele inlichtingen dienst.

Daarnaast is hij al twintig jaar actief in de wereld van kunst en cultuur, als dichter, beeldend kunstenaar en organisator van kunstevenementen en hij is betrokken bij diverse theaterproducties. Henk neemt je mee in de wereld van de kunst en poëzie.

Die beide werelden laat Henk samenvloeien in een letterlijk ‘boeiend’ en indringend verhaal over het leven binnen de muren van een gevangenis. Bijzondere verhalen op humorvolle wijze verteld over (levens)langgestraften die trainen met honden en bekende acteurs,  verlof en werken, vader-kind contacten, macht en onmacht en emotionele verhalen over de lange weg van herstel tussen daders en slachtoffers.

Ook geeft hij antwoord op de vraag: Mocht de gedetineerde vader zijn stervende dochter van zestien bezoeken?

Iedereen krijgt overigens ruimschoots de kans die vraag te stellen, die hij of zij altijd al had willen stellen over detentie. Henk opent met zijn verhaal deuren, die iedere dag ook weer dicht gaan.

Zie programma  in de Kurioskerk.

Meer voordelen en informatie over de PCOB kun je vinden pcob.nl/afdelingen/leeuwarden en pcob.nl en anbo.nl

 

 

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden