Op 12 april is er een contactmiddag met een presentatie over de Stichting “Waddinxveen Helpt Lesbos” en vluchtelingen werk

12 Apr 2023 Waddinxveen 14.00 -16.00 uur OntmoetingsKerk , Groensvoorde 3, 2742 DJ Waddinxveen

Op 12 april is er een contactmiddag met een presentatie over de Stichting “Waddinxveen Helpt Lesbos”.

Henk Asscheman, geen onbekende in Waddinxveen, heeft in de afgelopen jaren samen met de werkgroep veel ervaring met hulpgoederen vervoer opgedaan.

Zijn eerste reis was in 1988 naar Armenië. Een aardbeving, vergelijkbaar met de beving nu in Turkije/Syrië, was de aanleiding. Het was het begin van een toenemend aantal reizen naar Oost-Europa. Sinds 2010 concentreren de reizen zich naar Bosnië voor de Stichting Proplan en voor de vluchtelingen via CRR. Voor laatstgenoemde stichting zijn we ook in Waddinxveen actief onder de naam ‘Waddinxveen Helpt Lesbos’. Als team zamelen we kleding en hygiëne artikelen in en zijn we op Lesbos gaan assisteren in kamp Moria. Ook ondernamen we diverse transporten naar Griekenland en Bosnië met hulp voor de vluchtelingen die vastzitten aan de grenzen van de EU.

Dit zijn maar een paar voorbeelden, Henk Asscheman, een bevlogen man, hoopt op 12 april 2023 een boeiende presentatie te houden over zijn ervaringen met het vluchtelingenwerk.

 

U bent hartelijk uitgenodigd om deze lezing bij te wonen op 12 april 2023 in de hal van de Ontmoetingskerk, Groensvoorde 3 om 14.00 uur.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden