Nieuwjaarsduik

Landelijk 10:00 Scheveningen

De ‘grootste nieuwjaarsreceptie van het Westland’ gaat komende jaarwisseling niet door vanwege corona.

De Reddingsbrigades van Monster en ‘s-Gravenzande hebben beide hun nieuwjaarsduiken afgelast. Roel Batelaan van de brigade in Monster baalt, maar waarschuwt ook: “Ga niet op eigen gelegenheid een duik nemen!”

De Westlandse nieuwjaarsduiken zijn elk jaar weer populair. Batelaan: “Gemiddeld zijn er in Monster en ’s-Gravenzande bij elkaar zo’n 1.500 duikers en 1.500 man publiek. Dat zijn een hoop mensen.” Het is niet verantwoord om die in coronatijd bij elkaar te laten komen, met alle besmettingsgevaar van dien, vindt hij. “Je kunt zeggen ‘het is in de buitenlucht’, maar je moet gewoon geen risico nemen.”

Batelaan realiseert zich dat er mensen zijn die de duik op eigen initiatief  willen maken, maar dat is volgens hem écht geen goed idee. “Er zal maar iets gebeuren, iemand die hartaanval krijgt in het koude water, of andere problemen. Wij zijn dan niet direct op het strand aanwezig om je te helpen.”

Jammer maar helaas voor dit jaar dus. “Maar dit is zeker niet het einde van een traditie. We doen dit al sinds 1967. Het is nog nooit afgelast, dus in 2022 willen we volle bak terugkomen.”

Teken de petitie omtrent Pensioenwet

Het wordt tijd dat het koopkrachtige pensioen er komt, dat zowel gepensioneerden als werkenden is beloofd. Daarom: pas de pensioenwet aan! Teken de petitie!

Petitie Pensioenwet