Matthäus Passion uitgevoerd door het Koninklijk Toonkunstkoor Concordia Leeuwarden

10 Apr 2022 Leeuwarden 14:30 uur St Bonifatiuskerk Bonifatiusplein 20, 8921 JT Leeuwarden

Matthäus Passion uitgevoerd door het Koninklijk Toonkunstkoor Concordia Leeuwarden met o.a. medewerking van het Sint Vitus kinder- jeugdkoor en begeleid door het Filharmonie Noord.

De Matthäus Passion is een oratorische passie, een weergave van het lijdensverhaal van Jezus in een muziekdrama. Hierin worden de Bijbelteksten in de vorm van recitatieven afgewisseld met vrije gedichten en koralen. De gedichten zijn geschreven door een goede vriend van Bach. De koralen zijn een stem van de Gemeente, wij allen, die het drama beleven. Bach leidde de eerste uitvoering op Goede Vrijdag 11 april 1727. De Matthäus Passion spreekt zeer velen aan: gelovigen omdat het de vertolking is van het lijdensverhaal, zoals beschreven in het Evangelie van Mattheüs. Zo is het oorspronkelijk ook bedoeld, als muzikale verkondiging tijdens de dienst op Goede Vrijdag. Ook ongelovigen voelen zich aangesproken door het drama dat zich afspeelt, een verhaal van alle tijden, van liefde, vriendschap, verraad, wroeging en dood. Bach wordt beschouwd als een van de grootste en invloedrijkste componisten uit de geschiedenis van de klassieke muziek.

Meer zie flyer 

Facebook Concordia Leeuwarden 

concordialeeuwarden.nl

Teken de petitie omtrent Pensioenwet

Het wordt tijd dat het koopkrachtige pensioen er komt, dat zowel gepensioneerden als werkenden is beloofd. Daarom: pas de pensioenwet aan! Teken de petitie!

Petitie Pensioenwet