Datum:
Tijd:
Locatie: Slieker film Wilhelminaplein 92 8911 BS Leeuwarden

Online Slieker film Seniorenfilm: The Third Wife

Slieker Film, het filmhuis in Leeuwarden, gaat weer open. De deuren van de zalen aan het Wilhelminaplein zijn sinds vorige week gesloten vanwege het Corona-virus, maar toch gaat er een nieuwe zaal open: de ‘online filmzaal’. Slieker heeft zich namelijk aangemeld bij het online filmplatform Picl zodat filmliefhebbers in Friesland kunnen blijven genieten van de beste arthouse films van dit moment.

VIETNAM, 2018, 94′
REGIE : ASH MAYFAIR
ACTEURS : LONG LE VU, MAI THU HUONG MAYA, NGUYEN PHUONG TRA MY

In ruraal Vietnam in de late 19e eeuw wordt de 14-jarige May (Nguyen Phuong Tra My) de derde vrouw van de weelderige landeigenaar Hung (Le Vu Long). Ze hoopt zijn zoon te baren om zo haar positie in het huishouden te verstevigen. Maar nadat ze een verboden, seksuele ervaring heeft, ondervindt May echter de bittere realiteit dat geen van Hungs andere vrouwen zijn als wie ze zich voordoen.

Het briljante debuut van de in Vietnam geboren en in Engeland en Amerika opgeleide Ash Mayfair roept herinneringen op aan het angstaanjagende beeld van patriarchale tirannie in ‘Raise the Red Lantern’ en decadente sensualiteit van ‘The Scent of Green Papaya’. Haar film onderscheidt zich echter door het delicate vrouwelijke perspectief dat ze kiest. Met een prachtige actrice in de hoofdrol laat de film alle fases van het leven zien, van de geboorte tot de dood, met behulp van uitmuntende art direction, decor en visuele details. Het is dan ook niet verbazend dat Mayfair bekroond is met meerdere prijzen op de prestigieuze filmfestivals van San Sebastian en Toronto.
sliekerfilm.nl/film/seniorenfilm-the-third-wife/

VOORSTELLING
DO 16 APRIL 2020 14:30 uur – Seniorenfilm*

 

  • Iedere maand is er een seniorenfilm een gezellige middag met een mooie film tegen een voordeeltarief. Uiteraard is de seniorenmiddag bij Slieker niet compleet zonder koffie en thee voor de aanvang van de film.
    Voor alle films geldt:
    Inloop 14:00 uur met koffie en thee, start film 14:30 uur
    Entree € 8,50 inclusief koffie/thee