Datum:
Tijd:
Locatie: Slieker film Wilhelminaplein 92 8911 BS Leeuwarden

Online Slieker film Seniorenfilm: Paterson

Slieker Film, het filmhuis in Leeuwarden, gaat weer open. De deuren van de zalen aan het Wilhelminaplein zijn sinds vorige week gesloten vanwege het Corona-virus, maar toch gaat er een nieuwe zaal open: de ‘online filmzaal’. Slieker heeft zich namelijk aangemeld bij het online filmplatform Picl zodat filmliefhebbers in Friesland kunnen blijven genieten van de beste arthouse films van dit moment.

VERENIGDE STATEN, DUITSLAND, FRANKRIJK , 2016, 118′
REGIE : JIM JARMUSCH
ACTEURS : ADAM DRIVER, GOLSHIFTEH FARAHANI

Het leven van buschauffeur Paterson, woonachtig in Paterson, heeft een eenvoudige routine. Hij rijdt door de stad in zijn bus, maakt wandelingen met zijn bulldog Marvin, en neemt een biertje in zijn stamkroeg waar hij naar andermans problemen luistert. En tussendoor schrijft hij ook nog gedichten.

Zijn vrouw Laura is precies het tegenovergestelde. Ze wil countryzangeres worden en is altijd bezig met allerlei projecten. Jarmusch observeert het stel gedurende een week vol huiselijk geluk, gefilmd als een kalme ritmische stroom van gebeurtenissen. ‘Paterson’ weet iets bijzonders van het alledaagse te maken door een diepere betekenis te vinden in voorbijgaande momenten. Met poëzie van William Carlos Williams, zelf een inwoner van Paterson.sliekerfilm.nl/film/seniorenfilm-paterson/

VOORSTELLING
DO 21 mei 2020 14:30 uur – Seniorenfilm*

 

  • Iedere maand is er een seniorenfilm een gezellige middag met een mooie film tegen een voordeeltarief. Uiteraard is de seniorenmiddag bij Slieker niet compleet zonder koffie en thee voor de aanvang van de film.
    Voor alle films geldt:
    Inloop 14:00 uur met koffie en thee, start film 14:30 uur
    Entree € 8,50 inclusief koffie/thee