Datum:
Tijd:
Locatie: Opstapplaats Swettehiem Pieter Sipmawei 290,8915 EH Leeuwarden

Met de Museum Plus Bus naar het Drents museum

Drents Museum
drentsmuseum.nl 
Het Drents Museum toont een blik op de wereld en biedt de wereld een blik op Drenthe. Met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis weorden jong en oud geïnspireerd.

Een activiteit samen met KBO-PCOB Leeuwarden

Opgave vóór 1 juni 2019 bij
Douwe Wagenaar:
denewagenaar@lijbrandt.nl
T 058 2150366

Voor meer informatie zie ook museum plusbus drentsmuseum

Vol geboekt. De reis gaat door.

Hoe ziet een dag met de Museum Plus Bus er uit?

 1. De groep senioren wordt ’s ochtends opgehaald door de Museum Plus Bus op het door u aangegeven opstapadres. Een professionele gastheer of gastvrouw zal de groep verwelkomen in de bus en de dag in goede banen leiden.
 2. De bus rijdt naar één van onze prachtige musea waar de groep rond 11.00 uur hartelijk wordt ontvangen met een kop koffie/thee.
 3. Rondleiders halen de groep op voor een speciaal op de doelgroep afgestemde inspirerende rondleiding langs topstukken uit het museum.
 4. Na de rondleiding is er tijd om de opgedane indrukken met elkaar te delen tijdens de lunch. (Let op: groepsgewijs en voor eigen rekening).
 5. Tot slot is er nog even tijd om zelfstandig door het museum te wandelen.
 6. Rond 15.00 uur brengt de Museum Plus Bus de groep weer netjes thuis.

Rolstoelen in de bus?

Afhankelijk van het museum kunnen er 10, of 16 opvouwbare hulpmiddelen (rolstoelen/rollators) mee onderin de bus.

 • Ook kunnen er 2 vaste rolstoelen, of 1 elektrische rolstoel via de lift mee in de bus.
 • Een (opvouwbare) scootmobiel is helaas niet toegestaan.

Wat zijn de kosten?

 • Alleen de lunch is voor eigen rekening (ongeveer € 12,00). De lunch kan gereserveerd worden door contact op te nemen met het museumcafé. Eigen lunch meenemen in de bus is ook mogelijk.
 • Vervoer, professionele begeleiding door een gastheer/gastvrouw gedurende de dag, entree tot het museum, een rondleiding en één kop koffie kunnen gratis worden aangeboden dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij.
 • Indien later dan een maand van te voren het dagje uit wordt geannuleerd, zullen er wel annuleringskosten in rekening worden gebracht.

 

Wat is Museum Plus Bus

De Museum Plus Bus is een bijzonder leuk initiatief voor ouderen in Nederland. De bus rijdt elke dag een groep senioren naar één van de veertien deelnemende musea. Het gaat om senioren die écht niet meer zelfstandig een museum kunnen bezoeken. Zonder de bus geen Rembrandt of Van Gogh voor deze mensen en dat zou jammer zijn. Vaak komen onze deelnemers uit verzorgingstehuizen, maar ook andere groepen senioren kunnen – mits ze voldoen aan de criteria – mee met de bus. En dit allemaal dankzij de deelnemers van partner BankGiro Loterij.