De Groninger Archieven

11 May 2022 Groningen 14:30 uur Mennozaal van de Doopsgezinde Gemeente aan de Oude Boteringestraat 33 9712 GD Groningen

Programma

Op woensdag 11 mei is er weer een ledenmiddag in de Mennozaal van de Doopsgezinde kerk, Oude Boteringestraat 33, aanvang 14.30 uur.

Die middag zal de heer Peter Riem van de Groninger Archieven een lezing komen houden over het werk van de archieven. U kent misschien het project Alle Groningers. Veel mensen die stamboomonderzoek doen, maken hiervan gebruik. Deze website vertelt over alle mensen die geboren, getrouwd of overleden zijn in stad en provincie Groningen, van de 17e eeuw tot halverwege de jaren 50.

Daarnaast kent u de archieven misschien ook van de Beeldbank: in het Dagblad van het Noorden staan regelmatig foto’s uit het verleden met informatie over wat er te zien is op zo’n foto. Maar ook zijn er in de Beeldbank foto’s terug te vinden van oude volksgebruiken. De heer Riem is een enthousiast spreker en hij zal ons zeker weten te boeien met zaken uit het verleden.

Graag tot ziens op 11 mei!

Namens het bestuur,

Sylvia Oosterhuis

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden