DE DIERENARTS VERTELT

17 Jan 2024 Ermelo 14.15 De Baanveger

Deze middag verwelkomen we  Gerard van Eijden uit Putten. Hij komt ons vertellen over zijn werk als dierenarts. Hij vertelt dit met humor.

Vanaf 1989 is Gerard van Eijden dierenarts in Putten en wijde omstreken. In het begin als all-round dierenarts. Maar later is hij zich steeds meer gaan specialiseren in de diergeneeskunde van varkens en kalkoenen. Op deze veehouderijen vindt hij de uitdaging in het voorkomen van ziekten. Hij is dan ook meer coach van de veehouder dan dat hij als arts zieke dieren beter maakt. Dat coachen in het gezond houden van de dieren richt zich vooral op de wijze waarop de veehouder zijn dieren verzorgt, hoe ze gevoerd worden, hoe de huisvesting is en hoe hygiënisch er gewerkt wordt. En altijd vanuit het perspectief van het dier. Met respect voor zijn gezondheid en welzijn.

Gerard heeft inmiddels twee boeken op zijn naam staan.

Zijn eerste boek ‘Gelukkig achter de staldeur’, bracht Gerard uit toen hij in 2020 zijn aandeel in de maatschap van Dierenartsen AnimalCare in Harderwijk verkocht. Het was een cadeau voor ‘zijn’ boeren, als bedankje voor al die jaren waarin hij bij hen over de stalvloer mocht komen.

Zijn tweede boek “Er komt er nog één!” bevat meer dan zeventig humoristische verhaaltjes over Gerards belevenissen als dierenarts op de Veluwe. Ze beschrijven zijn successen, maar ook zijn mislukkingen, indrukwekkende patiënten en bijzondere dierhouders. Alle verhaaltjes ademen zijn liefde voor boer en beest. Het levert een mooi beeld op van het prachtige vak dat Gerard uitoefent.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden