Dagtocht naar Kaas- en botermuseum; demonstratie glasblazen, Maarsbergen

23 Sep 2021 Leiderdorp 09.15 uur - 16.15 uur De Weistaar in Maarsbergen

23 september 2021:

Dagtocht naar Kaas- en botermuseum Maarsbergen en demonstratie glasblazen

 

De Weistaar

Weet u hoe kaas wordt gemaakt?

Tijdens uw bezoek aan het Kaas- en Botermuseum herkent u veel dingen van vroeger. Het museum geeft een goed beeld van hoe vroeger kaas en boter werd gemaakt. Het museum is omgeven door gezelligheid dat u terugziet in het dorpsplein de boerderijgevels en straatjes met authentieke winkeltjes.

Programma: 09.30 uur vertrek per luxe Van der Valk touringcar vanaf de Scheppingskerk naar Maarsbergen.

10.30 uur Aankomst bij De Weistaar in Maarsbergen. Onder het genot van een kopje koffie of thee en een gebakje bekijkt u een korte film over hoe kaas en boter worden gemaakt. Tijdens deze film krijgt u twee soorten kaas te proeven.

Vervolgens kunt u op eigen gelegenheid het Kaas- en Botermuseum en de kaasmakerij bezichtigen waar vroeger de kaas werd gemaakt. In de Landwinkel vindt u tal van streekproducten en souvenirs aan die u eventueel kunt kopen.

Om 12.00 uur wordt er een lunch voor u geserveerd in ‘onze’ eigen zaal. De lunch bestaat uit: Diverse soorten brood, hartig beleg, een kroket en twee maal koffie, thee, melk of karnemelk.

Om 13.30 uur geeft glas-entertainer Willem Buyse op een ludieke manier uitleg over het blazen van glas. Ook vertelt hij over de geschiedenis en geeft een show, waarbij enkele gasten zelf kunnen glasblazen. 

De glasblazer in actie!

Om 15.15 uur vertrek per touringcar terug naar Leiderdorp. De verwachte aankomsttijd bij de Scheppingskerk zal 16.15 uur zijn.

Kosten € 57,50 per persoon. Voor niet leden is de prijs € 62,50 p.p.

Er kunnen ruim 40 personen deelnemen aan dit programma. Wilt u bij aanmelden ook opgeven of u een rollator meeneemt.

Contactpersoon de heer:   W.C.C. (Wim) Rijsbergen

Eventuele nog geldende corona maatregels zullen we opvolgen.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden