Contactmiddag D.V 20 maart, een lezing door Anton Kanis over J.S.Bach

20 Mar 2024 Waddinxveen 14.00 -16.00 uur OntmoetingsKerk , Groensvoorde 3, 2742 DJ Waddinxveen

Contactmiddag D.V 20 maart, een lezing door Anton Kanis over J.S.Bach

De spreker van deze middag is dhr. Anton Kanis, die zal ons uitleggen om de verbinding tussen tekst en muziek te begrijpen. Anton is werkzaam geweest in het basisonderwijs. Daarnaast heeft hij als kerkorganist gemeentezang begeleid. Als hobby heeft hij ook gezongen bij de plaatselijke oratoriumvereniging COV Excelsior en op dit moment zingt hij nog als bas bij een cantorij in Ede. Bovenaan het lijstje van muziek waar hij van houdt staat de naam van Johann Sebastian Bach, de componist van de Mattheüs Passion. Na een korte inleiding over Bach zelf laat hij ons beleven hoe Bach in zijn muziek laat horen waarover het in de tekst gaat.

Bach was een zwaar gelovig man en zijn leven lang overtuigd dat muziek een door God gegeven gave was. Een uitspraak van hem was: “Ik speel de noten zoals ze geschreven zijn, maar het is God die de muziek maakt”. De Mattheüs Passion is het bekendste meesterwerk van Bach dat veel diepgang bevat. We hopen dat de lezing een verrijking zal geven en dat we een dieper inzicht krijgen in deze bijzonder componist.

We zien u graag op D.V 20 maart om 14.00 uur in de hal van de Ontmoetingskerk,   Groensvoorde 3, 2742 DJ, Waddinxveen.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden