Bustocht 18 augustus naar Asten

18 Aug 2022 Geldermalsen

Wij gaan daar een bezoek brengen aan Museum Klok & Peel, waar de grootste verzameling aan klokken en beiaarden ter wereld wordt getoond. Tijdens de koffie wordt u van alles over de collectie verteld en daarna kunt op eigen gelegenheid door het museum wandelen. Aan de hand van een tijdlijn leert u over de oorsprong en de betekenis van het luiden van klokken.  Er is een tijdelijke expositie waarin wordt verteld dat er 6.700 luidklokken uit de Nederlandse kerktorens zijn geroofd in de jaren 40. De Duitse bezetters gebruikten de bronzen luidklokken om grondstoffen te winnen voor de wapenindustrie.

In dit museum treft u een ook tentoonstelling aan over de bijzondere geschiedenis van deze streek: De Peel. De bijbehorende tuin is een oase van rust. Hier loopt u door de “levende tuin” vol waterplanten en rotspartijen, u loopt door de muziektuin en zelfs door de “eetbare tuin” de tuin met kruiden en vergeten groenten.

Tussen de middag wordt een 3 gangen diner geserveerd.

Om 14.00 uur start dan de rondrit per touringcar. Een gids zal U alles vertellen over deze prachtige streek die wordt omschreven als “een eindeloze moeras-vlakte alwaar men nimmer uit weder zou keren”. De gids zal deze uitspraak uitleggen en ontkrachten en laat u het natuurschoon zien. Er is een vergunning voor een deel van de route door beschermd natuur- en dorpsgezicht.

We keren terug naar het restaurant voor een drankje en daarna rijden we terug naar Geldermalsen.

Uw bijdrage bedraagt € 65,00.

U kunt zich opgeven bij Ria van Soelen 0345-581270 of per email david.ria@upcmail.nl. Een gedetailleerd programma staat in de volgende Even Bijpraten.

Teken de petitie omtrent Pensioenwet

Het wordt tijd dat het koopkrachtige pensioen er komt, dat zowel gepensioneerden als werkenden is beloofd. Daarom: pas de pensioenwet aan! Teken de petitie!

Petitie Pensioenwet