Bezoek Museum Brands te Nieuw Dordrecht

29 May 2024 Hollandscheveld-Elim-Nieuwlande 12.15 uur Vertrekken vanaf de parkeerplaats bij het Allee, Hendrik Raakweg 19, Hollandscheveld

Als laatste activiteit voor de zomerstop gaan we naar het Museum Brands in Nieuw Dordrecht.

Informatie:

We gaan dit jaar naar Museum Brands, Herenstreek 11, in Nieuw Dordrecht. Als we daar zijn gaan we in groepjes mee met de gids maar u mag evt ook al zelf dingen gaan bekijken.

We gaan naar dit museum omdat dit jaar ter gelegenheid van het bezoek van de Koning en zijn gezin aan Emmen  een eenmalige expositie gemaakt is in het museum over het koninklijk huis.

Daarnaast bevat het nog een kleinschalige tentoonstelling. Deze gaat over het industrieel erfgoed van Emmen (dit is een pilot en gaat over de elektrotechniek)          .

Verder heeft het museum de collectie van de oprichter van het museum, Jans Brands. Een werkelijk uniek stuk hierin is een volledig middeleeuws register uit 1382!

En dan is er ook nog de Janny Jalving Zaal, wat op zich een hele ontdekkingstocht is want er zijn daar vele lades te vinden waar van alles in zit en die u zelf open mag maken en bekijken.

Praat mee en word lid!

De PCOB behartigt uw belangen als senior. En inspireert u om mee te denken over de toekomst. Of het nu gaat om zorg, welzijn of wonen, inkomen of pensioen.

Lid worden